Vålerengas Bård Finne og Dag-Eilev Fagermo dro hjem poengløse etter omstridt annullering mot Haugesund.

Vålerenga tapte etter omstridt annullering: - Ubegripelig, mener Dag-Eilev Fagermo

Jonatan Tollås Nation trodde han hadde utlignet for Vålerenga. Men dommeren blåste frispark mot VIF-spilleren og underkjente scoringen som kunne sikret oslolaget ett poeng mot Haugesund.

Vålerenga presset lenge på, men klarte aldri å utligne og sikre poeng mot Haugesund i Eliteserien. Rogalendingene vant 2-1 etter både perlescoring og -angrep

Det var Kristoffer Velde som fra like utenfor hjørnet av sekstenmeteren smelte ballen i lengste kryss og Haugesund i ledelsen etter kvarteret spill. 20 minutter senere doblet Ibrahima Wadji ledelsen etter et praktangrep.

— Ikke i nærheten av frispark

Det var derimot de første ti minuttene av 2. omgang det virkelig smalt. Minuttet etter pausen gikk ballen i vertenes mål etter å ha vært borti to Haugesund-spillere. Under ti minutter senere trodde Jonatan Tollås Nation et lite sekund at han hadde utlignet, men målet ble underkjent til store protester fra VIF-spillerne.

— Corneren jeg scoret på var ikke i nærheten av frispark, så det skulle vært 2-2. Jeg sto jo med ryggen til keeper. Det var jo en mann mellom meg og keeperen, og jeg sto bare der, sier Tollås Nation til Eurosport.

— Ubegripelig, var VIF-trener Dag-Eilev Fagermos kommentar til det annullerte målet.

Vålerenga fortsatte presset, men klarte aldri å få inn utligningen.

Odd og RBK kan rykke fra Vålerenga

Dermed tar Haugesund med seg sin annen strake trepoenger. Forrige runde ble Aalesund slått 3-1. FKH er nå nummer åtte, med like mange poeng opp til Odd på tredjeplass i Eliteserien. Ned til Start på nedrykksplass er avstanden ni poeng.

For Vålerengas del gir tapet både Odd og Rosenborg en mulighet til å rykke fra i kampen om den viktige tredjeplassen. Neste runde om to uker tar de imot Brann, som også presser på bakfra.

Kristoffer Klaesson og Vålerenga helt utspilt av Haugesunds Kristoffer Velde i 1. omgang. Men VIF kan igjen ha blitt snytt for poeng etter en feilaktig dommeravgjørelse.

Kristoffer Velde sendte Haugesund i ledelsen med en perle av en scoring. Målet kom kun sekunder etter at Magnus Lekven kunne sendt Vålerenga i ledelsen. Herolind Shala stjal ballen og dro seg inn på venstrekanten før han la inn. Lekven var på innlegget, men klarte ikke å plassere ballen i mål.

I det hele tatt startet gjestene godt i Haugesund, men etter den første scoringen tok Haugesund stadig mer over.

Derfor var det heller ikke ufortjent at Ibrahima Wadji ti minutter før pause doblet hjemmelagets ledelse. Niklas Sandberg slo ut til Mikkel Desler, som på direkten slo inn til Wadji i feltet. Dermed kunne senegaleseren avslutte ett strålende Haugesund-angrep i mål.

— Vi er gode i 60 minutter

2. omgang startet forrykende. Allerede drøye minuttet etter pausen kom reduseringen. Shala slo et frispark fra høyre kant. Wilhjamson forlenget skuddet med hodet før ballen gikk via Haugesunds Alexander Stølås og keeper Helge Sandvik før den fant veien til nettmaskene.

— Vi slipper inn for lette mål, sa VIF-trener Dag-Eilev Fagermo etter nederlaget i Haugesund.

— Vi var veldig gode i 60 minutter. De 15 første og hele 2. omgang synes jeg vi var bra, men vi slapp inn mål på en dårlig måte. Vi fikk 0-1, ingen stepper opp og det blir litt lapskaus. Hittil i sesongen har vi vært gode når vi ligget under, men det klarte vi ikke i første omgang i dag, sa Nation.

— Første kvarter i 2. omgang var bra. Det er veldig enkelt å være trener i Vålerenga og analysere. Vi slipper inn for lette mål, og så er det altfor lite offensive mål i laget, sa trener Dag-Eilev Fagermo til Eurosport.

— Da vi fikk baklengsmålet var det som laget falt sammen. I 2. omgang sto vi opp.

VIF-press til siste sekund

Ikke lenge etter kunne lagene vært like langt. Etter et frispark nærmest fra cornerposisjon havnet ballen hos Aron Dønnum på bakerste stolpe. Sandvik var på bærtur, men heldigvis for vertene sto en utespiller i veien for Dønnum.

På et hjørnespark like etter headet Tollås Nation ballen i mål, men dommer Tom Harald Hagen mente VIF-spilleren hadde presset keeper Sandvik og dømte dermed frispark. Målet ble dermed aldri godkjent, noe Vålerenga-spillerne naturlig nok ikke var enig i.

Vålerenga fortsatte presset resten av omgangen, men til tross for noen brukbare muligheter fant de ikke veien til nettmaskene igjen.