Alexander Rosenkranz og Frida Meander Rømo lager et nytt og spennende galleri-konsept, kalt Kontoret Oslo.
Alexander Rosenkranz og Frida Meander Rømo lager et nytt og spennende galleri-konsept, kalt Kontoret Oslo.

Et gammelt legekontor på Vålerenga har blitt til nytt galleri med ukentlige utstillinger og gratis middag

Publisert

Galleriet har fått navnet Kontoret, og hver fredag serveres ny utstilling og tre-retters middag til ti gjester.

– Da stefaren til Frida skulle legge ned legekontoret sitt i Islandsgate 7 på Vålerenga, grep vi muligheten, sier Alexander Rosenkranz. Han og Vålerenga-jenta Frida Neander Rømo står bak det nye stedet.

Henter inspirasjon fra Berlin

Paret møttes under studietiden i Berlin, og sammen deler de en lidenskap for kultur, kunst og det sosiale.

– Vi ønsket å lage et forum hvor mennesker kan komme sammen og oppleve kunst. Inspirasjonen har vi fått fra Berlin, hvor midlertidige utstillinger, eller såkalte pop-ups, er svært populære.

Her ligger det nye pop-up galleriet i Islandsgate på Vålerenga.
Her ligger det nye pop-up galleriet i Islandsgate på Vålerenga.

Ny artist hver uke

Foreløpig har de hatt en variasjon av utstillinger, fra maleri og illustrasjoner til installasjoner og fotografi. De fleste kunstnerne er unge mennesker fra Oslo. Det er tydelig på tilbakemeldingene fra både kunstnerne og besøkende at dette er et prosjekt som blir satt pris på. Et friskt pust i Oslos kulturliv.

– Konseptet er enkelt: hver uke ut februar vil en ny artist få muligheten til å dele sin kunst helt gratis i lokalene. Utstillingene har åpent hver onsdag og søndag og er gratis for besøkende, sier Rømo.

Førstkommende søndag vil det være studenter fra Kunsthøgskolen i Oslo og Prosjektskolen som stiller ut installasjoner og videodokumentasjon.

Tre-retter gjenbruksmiddag til ti

Fredager forandres konseptet. Da serverer Rømo og Rosenkranz en 3-retters middag til 10 personer. Her kan man reservere plass på forhånd, førstemann til mølla prinsippet gjelder. Hittil har hver kveld vært full.

– Tilbudet skal få mennesker som vanligvis ikke ville ha møttes til å komme sammen og dele et måltid, sier de to.

Middagene og kunsten paret serverer på fredagene er gratis for ti personer.
Middagene og kunsten paret serverer på fredagene er gratis for ti personer.

Middagen paret serverer, er helt gratis for gjestene. Ingrediensene skaffer de fra matvarebutikker som ikke lengre vil ha maten. Bestikk og tallerkener kommer fra gjenbruksbutikken på Kampen.

Høytlesning og Oslo-kunst

Neste uke blir det også høytlesning etter middagen. En forfattervenninne av Rømo skal lese noe nytt hun har skrevet. Høytlesningen starter kl. 21 og er tilgjengelig for alle som ønsker å komme innom.

Den siste helgen i februar stiller en hel klasse kunststudenter fra Leipzig ut.  De spesialiserer seg på byutvikling og arkitektur og har fått i oppdrag å stille ut noe de skal produsere mens de oppholder seg  i byen, inspirert av Oslo.

Åpent tre dager i uken

Den 9. januar hadde paret sin første utstilling. Sammen har paret jobbet i ett strekk for å fjerne møblene fra det tidligere legekontoret og gjøre klart det nå åpne og lyse utstillingslokalet.

Kontoret har utstilling søndager (15-19) og onsdager (17-19) ut februar. Fredager kl. 18 serverer de mat.

Powered by Labrador CMS