Konferansegjester ser på når politiet fjerner klimaaktivister som demonstrerer utenfor Equinors høstkonferanse på Det Norske Teateret tirsdag.
Konferansegjester ser på når politiet fjerner klimaaktivister som demonstrerer utenfor Equinors høstkonferanse på Det Norske Teateret tirsdag.

Klimaaktivister fra Extinction Rebellion pågrepet under Equinor-arrangement i sentrum

Et antall klimaaktivister dukket opp for å demonstrere ved Equinors høstkonferanse i Oslo. Fem personer ble innbrakt av politiet.

Publisert

– I etterkant av klimatoppmøtet i Egypt, der Støres regjering gjorde en alt for dårlig jobb for å redde en verden i krise, er det upassende å ønske velkommen til en hyggelig Equinor-sammenkomst finansiert av oljepenger, mener Extinction Rebellion.

Organisasjonen mener statsminister Støre legitimerer et selskap som utfører grove handlinger.

– Equinor tar fra meg en trygg framtid. Rosebank-feltet alene slipper ut like mye CO2 som 28 land. Hvordan våger Equinor og statsministeren å feire seg selv? Derfor stopper jeg oljefesten, sier aktivist Jonas Kittelsen, fra Extinction Rebellion.

Prøvde å trenge seg inn

– Flere har valgt å ikke etterkomme politiets pålegg, og flere har prøvd å trenge seg inn på arrangementet. Vi har god kontroll, slik jeg har oppfattet det, sier operasjonsleder Alexander Østerhaug i Oslo politidistrikt til NTB.

Arrangementet ved Det Norske Teatret i Oslo sentrum er i regi av Equinor og pågår gjennom hele dagen. Aktivistene begynte å dukke opp rundt klokken 12.30 tirsdag.

Powered by Labrador CMS