Oslo 20230515. Aksjonsgruppa Redd Ullevål Sykehus stanser rivearbeidene på fløy E3 på Rikshospitalet mandag morgen. Aksjonen begrunnes med at arbeidet bryter med loven på flere punkter.
Aksjonsgruppa Redd Ullevål sykehus stanser rivearbeidene på fløy E3 på Rikshospitalet mandag morgen. Aksjonen begrunnes med at arbeidet bryter med loven på flere punkter.

Aksjonsgruppe hindrer riving på Rikshospitalet – politiet er på stedet

Nye rivearbeider er i gang på Rikshospitalet i Oslo mandag. Politiet er på stedet etter at en aksjonsgruppe prøver å hindre rivingen.

Publisert

– Vi har to tjenestepersoner på stedet, opplyser operasjonsleder Alexander Østerhaug i Oslo politidistrikt til NTB.

Oslo pasientforening har bedt plan- og bygningsetaten trekke igangsettingstillatelsen av rivearbeidet som har startet på Rikshospitalet ved Ullevål sykehus mandag morgen.

De mener arbeidet som utføres, bryter med loven på en rekke punkter, blant annet mener de rivingen er i strid med pasientrettighetsloven og barns rettigheter.

Vil hindre lovbrudd

Mandag morgen møtte aksjonsgruppa Redd Ullevål sykehus opp ved sykehuset for å hindre at arbeidet kunne starte før klagen er behandlet.

– Vi ser ikke på dette som sivil ulydighet, men som et fredelig forsøk på å hindre at lovbrudd og stor skade blir begått, sier leder Lene Haug i Redd Ullevål sykehus i en pressemelding.

Politiet opplyser at aksjonsgruppa tok seg inn i bygningen mandag morgen.

Byggeierne kan tilkalle politi

– Hva som skjer videre, er opp til de som eier bygget. Får vi en begjæring om utkastelse, så får vi ta stilling til det da. Per nå prater våre folk med partene, sier Østerhaug videre.

NTB har vært i kontakt med plan- og bygningsetaten, som foreløpig ikke har anledning til å kommentere saken.

Powered by Labrador CMS