Daglig leder Pål Bagge Skar gleder seg over at Pauls Boutique endelig er åpen igjen. — Jeg er super stoked, sier han.

— Da vi stengte var det forferdelig. Vi fyller et tomrom. Endelig har hip hop-baren Pauls Boutique åpnet igjen

Etter syv år på Alexander Kiellands plass måtte Oslos eneste hip hop bar i fjor stenge dørene. Nå er baren tilbake, denne gangen i Folketeaterpassasjen. — Da samfunnet åpnet igjen etter pandemien, så jeg at det ikke var noen steder som gjorde det vi gjorde, forteller den daglige lederen.

Publisert

Hip hop-baren Pauls Boutique måtte til manges misnøye stenges i 2021 på grunn av pandemien. Da lå baren på Alexander Kiellands plass og hadde stått åpen i syv år.

Nå har endelig Pauls Boutique åpnet dørene igjen og ligger i etasjen over Glør i Folketeaterpassasjen.

— Det er deilig å være åpent igjen! Jeg er super stoked, rett og slett, kan Pål Bagge Skar fortelle. Han er daglig leder på Pauls Boutique og sier savnet har vært stort etter at utestedet stengte i fjor.

— Da vi stengte var det forferdelig, men nå er det en stor glede! Vi er veldig fornøyde med å være her på Glør. Jeg har klokketro på at vi kan tilføye Passasjen noe, og at vi kan være et sted som er mer sentralt, nå ut til flere folk og virkelig være det ene stedet i Oslo som kjører hip hop alvorlig, sier Bagge Skar.

Pål Bagge Skar var også bartenderen i programmet Første Date. På drinkmenyen har han derfor drinken Kiss on the first date.

Anerkjennelse fra lokalfolk og artister

På åpningen for to helger siden forteller Bagge Skar at det kom både tidligere stamgjester og kjentfolk han hadde servert til flere ganger, samt ansatte fra det gamle stedet. I tillegg var det flere artister som sendte Pauls Boutique meldinger og gratulerte med gjenåpningen.

— Det var veldig koselig å se, og det er også veldig kult å se at sjangeren hip hop setter det høyt at vår sjappe har åpnet igjen og at vi får anerkjennelse fra flere miljøer og lokalfolk, sier Bagge Skar.

Pauls Boutique serverer mat fra Glør, cocktails og hip hop. Musikken kommer i form av DJer, lyttefester, og filmvisninger, der alt har røtter i hip hop.

— Da samfunnet åpnet igjen etter pandemien, så jeg at det ikke var noen steder som gjorde det vi gjorde. Jeg føler at vi fyller det samme tomrommet som vi etterlot. Hadde vi ventet lenger, hadde vi nok ikke vært like interessante. Det handler om å finne momentum, og at vi klarte å åpne så fort igjen viser at vi er kommet for å bli, forteller den daglige lederen.

— Jeg føler at vi fyller det samme tomrommet som vi etterlot, sier Bagge Skar om baren, som han beskriver som det ene stedet i Oslo som kjører hip hop alvorlig.

Hip hop for alle penga

Musikkformen er essensiell for utestedets identitet, der selve navnet Pauls Boutique er tatt fra Beastie Boys-albumet med samme navn. På baren er DJ oppsettet rikt med vinyler av gamle klassikere, fra N.W.A., Cypress Hill og De la Soul.

— Vi satser på å kun spille vinyl. Vi har oppsett til mobilen, men det er mest hvis bartenderen har mye å gjøre og ikke har mulighet til å spille platene. Ellers ønsker jeg at vi alltid skal spille plater.

Pål Bagge Skar tester ut DJ oppsettet med Cypress Hill sitt nye album.

Fremtidsplanene for Pauls Boutique er å fylle baren med kunst, graffiti, og andre gjenkjennbare saker fra det forrige stedet, kan Bagge Skar meddele.

— Så skal kunstnere som hadde malt på veggene på det forrige stedet, male kunst på lerret til oss, slik at vi får tilbake mye av den samme stilen vi hadde før. Vi vil at folk skal føle at det er det samme stedet, og hittil har folk sagt at de synes det, sier Bagge Skar.

— Jeg tror at grunnen til at folk kommer tilbake, og det de liker med stedet, er atmosfæren. Alle som jobber her skal ha god kunnskap til alt som er på barhylla, øl og vin, og spille den musikktypen vi står innenfor, forteller Bagge Skar.

— Det er to helger som har gått veldig bra, så jeg regner bare med at det fortsetter slik!

Powered by Labrador CMS