— Det er jo virkelig et av de flotteste byggene i hele Oslo, sier Alexander Breivik. Han er en av dem som står bak konseptet Posthallen Drinkhub: Ti barer i ett lokale.
— Det er jo virkelig et av de flotteste byggene i hele Oslo, sier Alexander Breivik. Han er en av dem som står bak konseptet Posthallen Drinkhub: Ti barer i ett lokale.

Det tidligere posthallen i Kvadraturen er forvandlet til landets første barhall. - Plutselig var det et par tusen gjester

Utelivsgründer Alexander Breivik (38) ville finne et lokale for å samle byens beste barer. Da han gikk inn i det historiske bygget i Kvadraturen var valget enkelt. — Det er ikke ofte du er så sikker på å gjøre noe. Det er jo virkelig et av de flotteste byggene i hele Oslo, sier han. Nå har landets første barhall åpnet, med ti barer under ett tak.

Publisert

For to uker siden åpnet Posthallen Drinkhub, et originalt konsept der gjestene kan velge og vrake i drikkevarer fra ti forskjellige barer, alt inne på den gamle Posthallen i Kvadraturen.

— Vi bare åpnet dørene uten å ha invitert noen, og plutselig var det et par tusen gjester. Responsen var enorm, og folk var nysgjerrige på konseptet eller bare lurte på hva som hva som foregikk i bygget. Det har jo ikke skjedd noe her på mange år, forteller Alexander Breivik om åpningen.

Sammen med Erkan Yelkenci står han bak konseptet, og er storfornøyd med hvordan hallen har slått an blant folket på de to ukene.

— At det hittil har gått så bra med så mange mennesker på ett sted, og at det er så mange forskjellige aldre som har kommet, er veldig gøy å se. Det er jo en drøm for en gründer å se at konseptet ditt slår an hos folk!

— Et av de flotteste byggene i hele Oslo

Alexander Breivik ønsket et lokale som kunne samle de beste barene i byen. Da han sammen med Yelkenci gikk inn i Posthallen skjønte de at hallen var skapt for konseptet.

Alexander Breivik er stolt over at barhallen er inne på det gamle posthuset, og kunne ikke drømt om et bedre sted. — Vi ville veldig gjerne trekke frem de fine detaljene, forteller han.
Alexander Breivik er stolt over at barhallen er inne på det gamle posthuset, og kunne ikke drømt om et bedre sted. — Vi ville veldig gjerne trekke frem de fine detaljene, forteller han.

— Vi sto i midten av lokalet og sa «dette er stedet!». Vi begynte å peke rundt, «bar der, bar der, bar der». Layouten ble definert på fem minutter, og det er sånn det har blitt. Det er ikke ofte du er så sikker på å gjøre noe, forteller Breivik, som tidligere har jobbet med Løkka-baren Chair.

Deler av interiøret er godt ivaretatt på grunn av at den midtre delen av hallen er vernet. De gamle postkassene i tre står fortsatt midt i lokalet, og steingulvet er fortsatt intakt. Deler av barene var også tidligere postkontor.

— At det hittil har gått så bra med så mange mennesker, og at det er så mange forskjellige aldre som har kommet, er veldig gøy å se, forteller bartender og gründer Alexander Breivik.
— At det hittil har gått så bra med så mange mennesker, og at det er så mange forskjellige aldre som har kommet, er veldig gøy å se, forteller bartender og gründer Alexander Breivik.

— Det er jo virkelig et av de flotteste byggene i hele Oslo. Vi ville veldig gjerne trekke frem de fine detaljene. Det er jo vernet for en grunn, sier Breivik.

Barene skal kurere hverandre

— Det var både vanskelig og lett å finne barer som kunne passe til dette konseptet, men det gikk til slutt. Vi måtte tenke på hvem som passer bra sammen, forteller gründeren.

Det var viktig for Breivik at barene kunne kurere hverandre inne på Posthallen. Er det noe en bar ikke har eller er tom for, henviser de deg til den neste baren. Samarbeidet mellom barene er en av hovedingrediensene hos Posthallen Drinkhub.

— Det er totaliteten som trekker folk. Nivået i Oslo er så høyt nå, så vi satt oss en høy standard. Vi har bare plukket fra øverste hylle. Det er mange bak barene her som er kjente fjes i bransjen.

— Det finnes selvfølgelig andre steder i verden som har mange barer i ett lokale, men ikke på en så forhøyet måte som vi har her. Det er virkelig et av de få stedene i verden. Her er det et høyt nivå og det er veldig bevisste valg bak barene, forteller Breivik.

Alle barene har sine egne oppskifter, konsepter og måter å lage drinkene på. Det er viktig at man som kunde skal kjenne på forskjellen på barene, og man vil absolutt smake forskjellen, sier Breivik.

— Alt sentreres ikke bare på Youngstorget. Det har begynt å skje mye i Kvadraturen de siste årene, som er fint, siden Kvadraturen er en det fineste området i Oslo. Det er fint at ting blir litt mer spredt også.

— Vi har så mange dyktige som jobber her. Det er utrolig gøy å jobbe med så mange flinke mennesker i bransjen, fortsetter Breivik.

På den tropiske baren Tukan kan du få servert fruktige cocktailer.
På den tropiske baren Tukan kan du få servert fruktige cocktailer.

Dette er barene på Posthallen Drinkhub

Chair er en etablert gin-bar som som holder til på Grünerløkka. Her lages det gin-cocktails og G&T. Chair er inspirert av den spanske stilen med copa glass og ulike sammensetninger av tonic og garnityr. Chair tilbyr over 150 typer gin fra hele verden, men har også mye fokus på de lokale norske ginprodusentene.

Tukan er en tropisk bar med fruktige cocktailer. Tiki-barer er klassisk sett basert på rom men gjengen som også står bak Svanen vil leke med ulike oppskrifter og twister. Svanen er i dag en etablert prisvinnende bar i Karl Johans gate. Gründer Yunus Yildiz var første daglig leder på Himkok og under hans lederskap ble baren kåret til en av verdens 50 beste. Hele teamet på Svanen kommer fra andre topp 50-barer rundt om i Europa og er et selvsagt valg for de som er opptatt av drikkeopplevelser.

Tomas Ricciardi er bartenderen som driver Red Drop.
Tomas Ricciardi er bartenderen som driver Red Drop.

Red Drop er en aperitiff-bar med Tomas Ricciardi i spissen. Tomas var barsjef for Bettola på Grünerløkka. Gjennom hans tid der vant baren mange priser og etablerte seg som en av de beste i Norge. Tomas er en av de største profilene i Norges bar-verden og har vunnet Bacardi Legacy, topp 3 i World Class og er vinner av Negroni Challenge International.

Seid er det norske bidraget inn i Posthallen. Magnus Thorseth, som vant World Class for Norge i 2021 og nylig har jobbet på Pier 42 blir å finne på Seid. Det blir ikke mer norsk enn aquavit men det vil også være fokus på norske råvarer som fremheves i alle drinkene.

Guilty Pleasure´s er baren der du finner folkets favoritter. Tenk Pina Colada, Strawberry Daiquiri og Mojitos. Chris Kellett og Adam Batchford som står bak denne baren kommer fra England og tar med det med seg litt «britisk banter» og god stemning.

I Dios Mio finner du Posthallens eneste in-house matkonsept og bar. Luis Vavik som er opprinnelig meksikaner, har vokst opp i Texas og Oslo og skal skape et konsept han kaller «Texican». Luis, som vant Norges Beste Grillmester på TV2 og var deltaker i Masterchef har vært ambassadør for Aperol og Campari i Norge. Hans mor Yolanda Vavik står bak kjøkkenet og prisvinnende barsjef Catharina Skårshaug blir å finne i baren, som serverer drinker basert på Tequila, Mezcal og Bourbon.

Norgesmester i bartending, Magnus Thorseth, driver den norske aquavit-baren Seid.
Norgesmester i bartending, Magnus Thorseth, driver den norske aquavit-baren Seid.

Vinbaren Bacco vil tilby en reise gjennom Italias verdenskjente sortiment. Gjengen som står bak har også nylig åpnet populære Scarpetta i Oslo og har fortid fra å være det kreative og operative teamet bak suksessen til Villa Paradiso. Med 30 vin på glass og 160 viner i kjeller er Italia godt dekket.

Post Bar er hallens egne ølbar, med godt sortiment av whiskey og enkle drinker.

Vin-bord/Sommelier bord: Posthallen har 2 interaktive vin-bord hvor du vil finne en sommelier som tilbyr ulike vin fra hele verden. Konseptet vil endre seg, men starter med ett bord som fokuserer på «old world» og det andre med «new world» viner. Det blir 30 vin på glass på hver stasjon. Jenna Reynolds som blir å finne på disse stasjonene har en pedagogisk tilnærming hvor gjester vil kunne smake seg frem til nye favoritter.

Powered by Labrador CMS