Lucipher Daldorff, arbeidsløs bartender, vil gi folk en følelse av å komme seg ut og treffe interessante gjester på baren hans.
Lucipher Daldorff, arbeidsløs bartender, vil gi folk en følelse av å komme seg ut og treffe interessante gjester på baren hans.

Podkasten "Stengt bar med en gjest" stenger ikke. Fra Radio Løkka tar Lucipher og Alex inn gjester som har en historie å fortelle deg

— Vi er bånn ærlige og snakker gjerne om temaer som er tabubelagte, sier bartender og podkastvert Lucipher Daldorff. Han og tekniker Alex vil gi folk en kulturopplevelse og gode, usminkede historier.

Publisert

— Idéen til denne podkasten har jeg hatt lenge. Lenge før pandemien gjorde meg som bartender arbeidsløs. At jeg mistet jobben gav meg en anledning til å realisere idéen, sier podkastvert Lucipher Daldorff.

Han sitter i Radio Løkkas lokaler nederst på Grünerløkka, mens tekniker Alex Ytterdahl rydder opp i ledninger og annet stash som de har brukt på å spille sin nyeste episode av podkasten «Stengt bar med en gjest».

Lokalene blir tatt i bruk til noe som gir kulturopplevelser til alle som nå sitter veldig mye alene hjemme og ensomme. Siden den spede begynnelse i Juli, har podkasten dessuten nådd 4500 avspillinger i måneden.

Ville gi de forhåndsdømte en stemme

Lucipher Daldorff forteller om en fargerik kriminell bakgrunn som til slutt gav ham en dom på flere år innenfor murene.

— Da jeg kom ut, og hadde sonet dommen jeg hadde fått av rettsvesenet, merket jeg at jeg ble forhåndsdømt av samfunnet. Jeg ville så gjerne gi noe av meg selv tilbake, og begynte å holde foredrag for å gi de forhåndsdømte en stemme, sier han.

Nå vil han og tekniker Alex gi folk som savner å gå ut og treffe andre mennesker en kulturinnsprøytning og en baropplevelse gjennom podkasten.

Alex er tekniker, og holder orden på ledninger og kameraer. Med tanke på smittefaren mener han det er en fordel at teamet kun består av to personer.
Alex er tekniker, og holder orden på ledninger og kameraer. Med tanke på smittefaren mener han det er en fordel at teamet kun består av to personer.

Usminket, sårt og morsomt

— I løpet av de første fire månedene har vi hatt opptil femten hundre lyttere på enkelte episoder. Jeg håper at vi klarer å gi folk et brudd i hverdagen. Vi vil at det vi lager skal være usminket, sårt, og med mye humor. Vi vil heller være risky enn å bære en maske, sier Alex.

Daldorff mener at staten må komme med hjelp til utelivsbransjen. Han savner hjelpen som ble lovet tidligere i år.

— Staten føkka oss opp og kom ikke med støtten de lovte. Vi blir lagt på gata. Lønna til en bartender er ikke stor, det er tips som berger oss. En av godene ved å jobbe som bartender er at jeg aldri vet hvem som kommer inn døra på baren. Heldigvis liker jeg også å snakke med folk, og ikke nødvendigvis bare med de jeg deler synspunkter med, sier Daldorff.

Snakker om tabubelagte temaer

— Vi skal være bånn ærlige. Podkasten er salt og usminket, og helt ekte. Vi snakker gjerne om temaer som er tabubelagte. For å få gjestene i tale, må jeg gi av meg selv. Når jeg er helt ærlig, tør gjestene også åpne seg, forteller Lucipher Daldorff videre.

Blant gjestene på den stengte baren har vært Per Heimly, OnklP, Laura Leon og Christer Falk.

Det er mørkt i vinduene til barene Thorvald Meyers gate.
Det er mørkt i vinduene til barene Thorvald Meyers gate.

Alex og Daldorff sier at det ikke er noe must at gjestene må være kjente folk, men de må ha en historie å fortelle. De kaller tilbakemeldingene fra lytterne vanvittig bra.

— Noen har kalt oss Norges Joe Rogan, det er stas for oss, sier Daldorff, og Alex smiler, og nikker bekreftende.

PS: Denne saken har du fått lese gratis. Vi håper at du syntes den var bra. Vi lever av og for oslofolk. Tegn et abonnement, slik at vi kan fortsette å lage god journalistikk som engasjerer og rører deg, der du lever. Til deg som allerede abonnerer, tusen takk.