Mens pappa og Vineria Ventidue-innehaver Alessandro Parmeggiani er i karantene stiller sønnen Benjamin (24) opp for at den populære nabolagsrestauranten på Frogner kan gjenåpne.

Vineria Ventidue på Frogner fullbooket iløpet av et kvarter: - Overstadig glad for å kunne åpne igjen!

— Iløpet av de siste 16-17 månedene har Vineria Ventidue vært stengt i ti av dem. Jeg er overstadig glad for å kunne åpne igjen, sier Frogner-restaurantens innehaver Alessandro Parmeggiani. Han er fullbooket inne, men på uteserveringen gjelder først til mølla.

Publisert

Det er imidlertid ett skår i gleden for Vineria Ventidue-innehaver Alessandro Parmeggiani, eller Sandro blant venner og gjester. Han er nemlig i karantene når hans egen restaurant åpner.

Norsk-italieneren med oppvekst i Oslo har nemlig også en gård med vin- og olivenproduksjon i Italia. Der var Sandro og jobbet med druer og oliventrær da beskjeden kom - Oslo gjenåpner.

— Alle ansatte er drillet i smittevern

— Jeg er jo vaksinert i Italia, så jeg er i full sving igjen 29. mai. Jeg vet jo at det blir en negativ prøve, men respekterer selvsagt norske smittevernregler. Vi vil ikke risikere å måtte stenge igjen når vi endelig får åpne , sier Sandro til VårtOslo over telefon.

Esker med vinglass, rengjøringsmidler og fylling av kaffemaskin. Slik så den ellers så velordnede Frogner-restauranten Vineria Ventidue ut tirsdag da ansatte jobbet for å klargjøre alt før åpning.

Samtidig som sjefen er i karantene jobber de ansatte på spreng for å klargjøre nabolagsrestauranten på Frogner. En av dem er sønnen Benjamin (24), som ryddet og sjauet hele tirsdagen for at gjestene skal være velkomne.

— Ja, her er det alle mann på dekk. Og Benjamin står på sammen med alle andre, sier Vineria Ventidue-eieren fra hjemmekarantene.

— Alle medarbeidere er drillet i smittevern og vi har som tidligere gjennomsiktige skillevegger mellom bordene både inne og på uteserveringen. Den løsningen kom vi på selv i fjor, og jeg ser at mange andre har kopiert den, sier Sandro.

Sommervær meldt til helgen

Den populære nabolagsrestauranten på Frogner har besluttet å åpne torsdag. Og det kan se ut som værgudene er på deres side. Onsdag er det meldt mye regn og gråvær i Oslo.

Men torsdag skinner sola igjen og temperaturen skal stige til 17 grader, mener yr.no. I helgen skal været bli enda bedre og varmere. Hovedstaden kan faktisk bikke godt over 20 varmegrader for første gang i år.

Skillevegger mellom bord både inne og ute skal redusere faren for koronasmitte ved Vineria Ventidue.

— Inne er vi allerede fullbooket gjennom hele helgen. Det tok bare et kvarter fra vi la ut på sosiale medier at vi åpnet igjen før alt var fullt. Men på uteserveringen vår tar vi ikke forhåndsbestilling, så her er det førstemann til mølla som gjelder, sier Sandro.

Men Vineria Ventidue-eieren er tydelig på at han ikke vil ha hurra-meg-rundt med overskjenking. Smittevernet er første prioritet, mener han.

— Det må gå bra nå

— Våre medarbeidere har fått veldig tydelig beskjed om at vi ikke tolererer overstadig berusede gjester. Vi er først og fremst en restaurant og spisested. Smittevernregler som avstand, merking av bord, renhold og så videre skal følges til punkt og prikke både hos ansatte og gjester, sier Alessandro Parmeggiani.

— Som sagt kom jeg nylig fra Italia. Der har de kommet lengre med gjenåpning, og de har relativt sett lavere smittetall enn vi har i Norge. Så jeg tror og håper dette skal gå bra, sier han.

Her gjør Vineria Ventidue de siste forberedelsene før gjenåpningen. Video: Privat

— Det må gå bra nå. Vi har hatt det ganske tøft. Og alle oppsparte reserver er brukt opp. Så dette må gå bra, avslutter Sandro og gleder seg til å snart selv kunne møte gjestene på Vineria Ventidue.

Powered by Labrador CMS