Andrés Lekanger (37) jobber i PION – Sexarbeidernes Interesseorganisasjon, og Aleksander Sørlie (31) jobber som fagkonsulent på Pro sentret.
Andrés Lekanger (t.h.) og Aleksander Sørlie har startet en podkast der de snakker om livet som sexarbeider i Norge.

Andrés (37) og Aleksander (31) har erfaring innen sexarbeid. I den nye podkasten «Menn som selger sex» snakker de om opplevelser, politikk og fordommer

– Jeg blir ganske frustrert over hvor lite meningsmangfold det er i Norge rundt debatten om sexarbeid. Mange tror at de som driver med sexarbeid er skadet på et eller annet vis, og at det kun er kvinner som selger sex, forteller Andrés Lekanger.

Publisert

Andrés Lekanger (37) jobber i PION – Sexarbeidernes Interesseorganisasjon, og Aleksander Sørlie (31) jobber som fagkonsulent på Pro sentret.

Begge har erfaring innen sexarbeid. Nå ønsker de å bryte tabuer og belyse sider ved bransjen som kanskje ikke alle er like bevisste på. 

I den nye podkasten fra VårtOslo, «Menn som selger sex», tar de opp spørsmål rundt sexarbeid og sexarbeidernes rettigheter, samt gir deg et unikt innblikk i hvordan det oppleves å være sexarbeider i Norge. 

Vil skape en bredere debatt

– Jeg blir ganske frustrert over hvor lite meningsmangfold det er i Norge rundt debatten om sexarbeid. Mange tror at de som driver med sexarbeid er skadet på et eller annet vis, og det er en automatisk antagelse om at det kun er kvinner som selger sex, forteller Andrés Lekanger.

Andrés Lekanger (37) jobber i PION – Sexarbeidernes Interesseorganisasjon, og Aleksander Sørlie (31) jobber som fagkonsulent på Pro sentret.
Podkastduoen ønsker å sette fokus på at de som selger sex har et liv som alle andre. Det er ikke bare vold, og det er ikke bare kvinner som driver med det.

– Vi ønsker å bidra til en bredere debatt, og få inn perspektiver rundt mannlige sexarbeidere. Men også politikken rundt sexarbeid er viktig, fortsetter Lekanger. 

Aleksander Sørlie legger til at politikken rundt sexarbeid er svært dårlig på å engasjere de det faktisk angår.

– Når jeg snakker med noen om politikken rundt prostitusjon, antar de at jeg ikke har erfaring med det å faktisk selge sex. De blir overrasket, og samtalen går fort vekk fra politikken og heller over i mine personlige erfaringer, sier Sørlie. 

Lekanger og Sørlie forteller at det er en tendens til å snakke om politikken rundt sexarbeid som om sexarbeiderne selv ikke er i rommet. 

– Mange har en tanke om at folk som selger sex er litt skadet og uopplyste, så det er irrelevant å lytte til oss, forklarer Sørlie.

Vold mot sexarbeidere og kvinner 

I første episode av «Menn som selger sex», som slippes tirsdag denne uken, snakker de to om folks forestillinger rundt sexarbeidere, hvor disse kommer fra, og hvorfor sexarbeid er et provoserende tema for flere.

I tillegg skal de i podkasten også snakke om vold mot sexarbeidere, og det at sexarbeid ofte assosieres med kvinnelig prostituson. 

Det er tross alt mange flere mannlige sexarbeidere enn hva de fleste tror, påpeker podkastduoen.

– Vi begge har erfart at, selv om vi bare snakker på vegne av oss selv, så er det alltid noen som sier at våre opplevelser ikke er representative siden vi er menn, og de fleste som selger sex er kvinner, sier Aleksander Sørlie.

– Noen vil nok reagere

Når første episode slippes, forventer Lekanger og Sørlie både positive og negative reaksjoner. Noen vil nok reagere på at det prates om sexarbeid i en kontekst som ikke er utelukkende negativ, tror Sørlie. 

– Motivasjonen er knyttet til å fjerne tanken om at de som selger sex ikke har positive sider ved seg, at de kun selger sex og ikke har et liv som alle andre. Det er ikke sånn at vi står på utsiden og ikke tenker over disse tingene, sier Aleksander Sørlie.

– Kanskje folk kan bli interessert i hele sexarbeidernes liv, ikke bare fokusere på vold og psykisk sykdom. Vi vil skape et mer helhetlig bilde av hvem sexarbeidere er, og ikke minst at personer som selger sex skal kjenne seg igjen i det vi sier, og føler seg engasjert, sier Andrés Lekanger. 

Du finner «Menn som selger sex» på Spotify og Apple Podkaster, eller ved å trykke her.



Powered by Labrador CMS