— Jeg ble sjokkert da jeg så det, og jeg lurer på hvem som kan ha gjort dette, sier nittenårige Laura Schnell.
— Jeg ble sjokkert da jeg så det, og jeg lurer på hvem som kan ha gjort dette, sier nittenårige Laura Schnell.

Kaffe- og cocktailbaren Fuglen i Gamlebyen rammet av hærverk: — Ikke særlig snilt

Natt til lørdag ble flere av vinduene til kaffe- og cocktailbaren Fuglen i St. Halvards gate utsatt for tagging.

Publisert

Lørdag morgen ble ansatte ved kaffe- og cocktailbaren Fuglen i St. Halvards gate møtt av et særdeles trist syn. I løpet av natten hadde flere av vinduene blitt nedtagget.

Laura Schnell (19), som har hatt stedet som arbeidsplass siden i høst, forklarer at morgenen og formiddagen har gått med til å vaske vekk hærverket.

— Jeg ble sjokkert da jeg så det, og jeg lurer på hvem som kan ha gjort dette. Fuglen har jo stått her i lang tid i fred, sier Schnell.

— Ingen hyggelig gest

19-åringen forteller at flere har kommet bort for å vise støtte, og hun uttrykker takknemlighet i den forbindelse. Én person kommenterte også at «det er visst noen som har en identitetskrise», legger Schnell til.

Albjonda Kaza, daglig leder ved filialen, er opptatt av at hendelsen ikke er å regne som verdens undergang. Uansett hva motivet måtte være, er man interessert i å samtale med den eller de som står bak, sier Kaza.

Laura Schnell vasker vekk graffiti.
Laura Schnell vasker vekk graffiti.

— Vi forstår at vi befinner oss i et urbant område hvor det finnes folk som holder på med grafitti. Men vi forstår ikke hvorfor de gjør det på vinduene, da de vet at vi kan fjerne det. Det krever innsats og tid, og det er ingen hyggelig gest fra dem. Vinduene har en estetisk funksjon. Neste gang burde personene tenke over at noen er nødt til å få det fjernet. Det er ikke særlig snilt, påpeker Kaza, som ikke har opplevd tilsvarende i løpet av de to årene hun har jobbet ved Fuglen.

Nærmiljøet reagerer

I områdets lokale facebookgruppe er det flere som reagerer på det som har skjedd.

«I dag våknet vi til massivt hærverk på Fuglens lokaler i St. Halvards gate. Det opprører å se hva folk kan få seg til å gjøre og jeg ber om at vi fordømmer dette på det sterkeste, sammen! Skal vi opprettholde og videreutvikle området på beboernes og næringsdrivendes premisser så er samhold og vennlighet oppskriften», skriver en person.

Fuglen i Gamlebyen ble natt til lørdag rammet av hærverk.
Fuglen i Gamlebyen ble natt til lørdag rammet av hærverk.

«Dette var trist å se. Dette er jo en aktør som har et godt tilbud til nabolaget og som i tillegg, helt uten å gjøre noe nummer av det, stadig gjør ting for å bidra til fellesskapet, som å arrangere festival, tilby gratis lokaler til folkemøter, støtte lokale kulturaktører osv. Dette er jo nettopp den type virksomheter vi trenger og vil ha i bydelen», lyder det fra en annen person.

Powered by Labrador CMS