Vålerenga scoret tre ganger på et drøyt minutt, og vipps så var kampen over. Her har Vålerengas #18, Thomas Olsen, akkurat satt inn det første målet.

70 sekunder effektivitet

Etter at forrige sesong gikk til icing var det, til tross for strenge koronarestriksjoner, nydelig å komme i gang igjen. Fjordkraft-ligaen, som den nå heter, startet på Manglerud kl. 15.30 i dag. Det tok lang tid før det skjedde noe, men så skjedde alt i løpet av et drøyt minutt.

Lars Haugen er ikke å se mellom stengene til hjemmelaget, det kan fort bli utslagsgivende i en kamp der målvaktene fort kan spille en hovedrolle.

Ingen av lagene klarer å etablere et overtak de første minuttene, men Vålerenga får en mulighet til å spille overtall. De bruker halve utvisningstiden til å få etablert seg i Manglerud Star sin sone, og Sondre Olden er nær på å styre pucken i mål.

Det hadde vært en fin start på sesongen for spilleren som nettopp har kommet tilbake til Vålerenga fra østerriksk hockey.

Like etter er det MS som får spille i overtall, men heller ikke de klarer å få hull på byllen.

Utover i andre periode festet gjesten grepet, men uten å få mål. Her er det Jørgen Karterud som prøver seg.

De første 20 minuttene av Fjordkraft-ligaen preges av utvisninger, tre til hvert lag, uten at spillet er stygt. Men spillet blir litt oppstykket, og mål blir det heller ikke.

Det er lov til å håpe på noe bedre spill i neste periode.

Vålerenga skrur opp tempoet

De første minuttene av andre periode arter seg kanskje likt som den forrige, men etter hvert skrur gjestene opp tempoet. Samtidig pådrar MS seg noen utvisninger.

Vålerenga bosetter seg i angrepssonen, og presset på noen av hjemmelagets spillere begynner å bli merkbart. Men vil pucken inn? Ikke ennå.

Ikke heller når Sondre Olden kommer gjennom på nesten blank goal. Ole Morten Furseth i MS-goalen varter opp med en klasseredning, akkurat der var det ingen som holder med hjemmelaget som savnet Haugen.

MS-keeperen med en klasseredning da de fleste trodde at VIFs Sondre Olden skulle sende gjesten i ledelsen.

Til tross for at Vålerenga har festet grepet, uteblir de store målsjansene og MS er ikke ufarlige når de får sjansen.

Hvem lager det først målet i tredje periode - om det blir noen mål i denne kampen?

3 x VIF på 70 sekunder

MS klarer seg unna første undertall i den tredje perioden, men når de pådrar seg enda en utvisning, makter de ikke mer: Albind Lindgren spiller pucken til Thomas Olsen som setter pucken sikkert i mål. Det var ganske fortjent.

Nå går det unna her; 43 sekunder senere dobler Jørgen Karterud ledelsen etter pasning fra Martin Røymark. 27 sekunder senere går Axel Sundberg frekt alene gjennom og legger på til 3-0.

Da tar MS time-out.

Etter at målfesten roer seg ned, pådrar Vålerenga seg et par kjappe utvisninger og hjemmelaget får muligheten til å spille fem mot tre. Den muligheten tar de godt vare på, og Joachim Engebråten Hermansen blir den første MS-spilleren som scorer i Fjordkraft-ligaen.

Det er fortsatt 11 minutter igjen av tredje periode.

MS fikk en puck i mål midt i tredje periode, men maktet ikke å følge opp.

MS kommer til en ny kjempesjanse noe senere, men Steffen Søberg viser klasse. Andreas Stene må ta en to-minutters utvisning i situasjonen og MS er i ferd med å komme litt inn i matchen igjen.

Gjestene kommer seg gjennom undertallet, men MS beholder initiativet. Vålerenga er ikke interessert i å ta sjanser fremover nå, de vil ri denne seieren inn.

MS tar ut keeperen for å spille i overtall, men pucken havner hos Colin Spaberg Olsen. Han sender pucken med backhand helt fra egen sone og inn i MS-målet.

— Kneet funker fint, og det var godt å vinne første kampen, sier Axel Eidstedt som er tilbake etter et langt skadeavbrekk.

Da alle tror at tiden sakte skal renne ut i en 4-1 seier til gjestene, koker det over for MSs Steffen Thorensen. Han og Axel Eidstedt hakker litt på hverandre, og til slutt krøller Thorensen kølla rundt nakken til VIF-spilleren.

Eidstedt får to minutters utvisning og Thoresen sendes i dusjen. Det blir spennende å høre hva det endelige utfallet blir.

Vålerenga vinner til slutt fortjent 4-1, nå er det bare å lade om til ny bortekamp neste torsdag mor Frisk.

MSs bestemann: Pontus Finstad.

VIFs bestemann: Daniel Sørvik.