Flere barn starter i disse dager på SFO etter sommerferien, men tilbudet som møter barna, er svært varierende. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
Flere barn starter i disse dager på SFO etter sommerferien, men tilbudet som møter barna, er svært varierende. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix

Tre av fire mener aktivitetsskolen bør bli gratis

Aktivitetsskolen bør bli gratis, mener tre av fire personer. Fra skolestart vil ca. 16 000 elever i Oslo få tilbud om tolv timer gratis aktivitetsskole.

Publisert

I spørreundersøkelsen, som er utført av Sentio Research Norge på vegne av Dagsavisen er 1.000 personer spurt om sin mening om skolefritidsordningen. 74 prosent av respondentene mener at aktivitetsskolen bør bli gratis.

Leder i Fagforbundet, Mette Nord, er svært glad for det hun kaller «overraskende sterk støtte» til gratis aktivitetsskolen.

– Folk opplever at skolefritidsordningen er en del av skolen, og de vil at fellesskolen skal være gratis. Vi vil ha klasseskillene ut av skolen, og derfor må skolefritidsordningen bli gratis, sier hun til Dagsavisen.

Store forskjeller

I dag varierer tilbudet og pris for skolefritidsordning fra kommune til kommune. Det er store forskjeller – fra gratis aktivitetsskole, til opp mot 4.000 kroner i måneden. Det finnes ingen maksimalpris for aktivitetsskolen, nasjonal rabattordning eller nasjonale krav til hvordan tilbudet skal organiseres.

Det rød-grønne byrådet i Oslo har jobbet for å gjøre aktivitetsskolen gratis. I dag er det gratis aktivitetsskole i Oslo, fra 1. til 4. klasse i åtte av 15 Oslo-bydeler.

Powered by Labrador CMS