— Dette er det 47. dødsfallet ved sykehuset relatert til pandemien, opplyser OUS lørdag.
— Dette er det 47. dødsfallet ved sykehuset relatert til pandemien, opplyser OUS lørdag.

Nytt koronadødsfall ved OUS. Antall innlagte covid-pasienter er nå like høyt som i april i fjor

— I dag døde en inneliggende pasient med covid-19, opplyser Oslo universitetssykehus lørdag. Samtidig stiger antallet koronainnleggelser ved OUS kraftig.

Publisert

— Dette er det 47. dødsfallet ved sykehuset relatert til pandemien. Vi kan av personvernhensyn ikke gi ytterligere informasjon om den avdøde, skriver Oslo universitetssykehussin nettside lørdag.

I midten av februar var det seks innlagte koronapasienter ved OUS. Lørdag er antallet steget til 37 pasienter, hvorav 11 er innlagt på intensivavdeling og sju pasienter er koblet til respirator.

Avlaster Ahus og har tatt over pasienter

Noe av økningen skyldes at OUS må avlaste Akershus universitetssykehus, der også antallet innleggelser har økt kraftig de siste ukene.

Ifølge NTB var det lørdag var 177 koronasmittede pasienter innlagt på sykehus i Norge. Det er en økning på 16 pasienter fra dagen før.

Statsminister Erna Solberg (H) sier at tallene er bekymringsfulle, men ikke overraskende ettersom de nye virusvariantene etter alt å dømme er mer smittsomme.

— Smitteverntiltak må iverksettes raskt

— Derfor må vi reagere enda raskere for å slå ned smitten. Det var også grunnen til at jeg på tirsdag i Stortinget varslet om en rekke nye tiltak som kan bli iverksatt i løpet av kort tid, sier statsministeren og legger til at de følger situasjonen nøye, sier Solberg.

— Samtidig er det veldig viktig at kommunene, som har gjort en fantastisk innsats gjennom pandemien, setter i verk tiltak umiddelbart når de oppdager smitte. Og de må raskt samordne tiltak med nabokommunene for å hindre at smitten sprer seg, sier Solberg til NTB.

Powered by Labrador CMS