"Nøtteliten" forsøker å gjemme seg for ekornfangerne fra Oslo brann- og redningsetat. Foto: Anders Fredrik Raaer / Oslo brann- og redningsetat

Tøffe brannmenn reddet "Nøtteliten" fra shoppinghelvete på Karl Johan

Et ekorn i nød på Karl Johan er ikke dagligdags. Mandag fikk "Nøtteliten" hjelp av staute brannmenn til å komme seg ut fra en klesbutikk i hovedgata.

Publisert

Shopping er ikke hverdagskost for byens ekorn. I går ettermiddag hadde likevel en av byens nøttesankere våget seg inn i kles- og veskebutikken Michael Kors på Egertorget.

Om det var prisene, gode tilbud under salgsinnspurten eller det lukseriøse utvalget som gjorde at ekornet gikk seg vill i butikken, vites ikke. Til slutt så ikke de ansatte noen annen utvei enn å tilkalle hjelp for å få den pelskledde tilbake til naturen. Når nøden var som størst, kom redningen fra Oslo brann- og redningsetat.

Et ekorn på flukt i en klesbutikk er ikke lett å fange. Foto: Anders Fredrik Raaer / Oslo brann- og redningsetat

På jakt med håv

For brannmannskapene i hovedstaden er ingen dager like. Oppdraget med å fange Nøtteliten falt på mannskapene fra hovedbrannstasjonen.

— At vi må hjelpe dyr er ikke så uvanlig. Men det er ikke ofte vi rykker ut til ekorn i nød. Med håven i hånd gikk vi på med stort mot, og til slutt fikk vi tatt hånd om den viltre rakkeren, forteller ekornfanger Ole André Olsvik.

I rundt fem minutter krøp og jaktet Olsvik og kollegene rundt i den fasjonable Michael Kors-butikken før ekornet var tatt hånd om.

Ole  Andrè Olsvik på jakt etter ekornet inne hos Michael Kors på Egertorget. Foto: Anders Fredrik Raaer / Oslo brann- og redningsetat

Løslatt på festningen

Lettere stresset og forskremt etter shoppingturen og en kort tur i brannbil, ble krabaten gjenforent med sitt rette element ved Akershus festning. De nye og mer landlige omgivelsene så ut til å falle i smak hos ekornet, som straks ga seg i kast med å teste ut klatreferdighetene i trærne i området.

— Det er hyggelig å kunne være til hjelp for alle, hilser Olsvik og resten av gjengen i ekornjaktlaget.

Nøtteliten slippes fri ved festningen av Ole André Olsvik. Foto: Anders Fredrik Raaer / Oslo brann- og redningsetat

141 dyreoppdrag i 2017

Brannmannskapene på hovedbrannstasjonen og ellers i hovedstaden er ikke uvante med å hjelpe dyr. Tvert imot. Likevel er det hunder, katter og større dyr, som rådyr og elg, de er mest vant med.

— Dette er min første ekornjakt. I sommer var jeg med på å redde en påfugl, så det er mye en skal oppleve i denne jobben, sier Olsvik.

Tall fra brann- og redningsetaten viser at de i 2017 ble kalt ut i alt 141 ganger for å bistå dyr i vanskeligheter.

Hyggelig å kunne være til hjelp - for alle, sier brannmannskapet.

Powered by Labrador CMS