Ridderselskapet Mentolatum underholdt publikum med konkurranser i både dansing og lansing.
Ridderselskapet Mentolatum underholdt publikum med konkurranser i både dansing og lansing.

I helgen var det middelalderfestival på Akershus festning. Se de herlige bildene

Tema for årets middelalderfestival var håndverk i middelalderen, og folk fikk demonstrert håndverksteknikker med materialer av stein, tre, metall og tekstil. Så var det tid for gjøglershow, ridderturnering og historisk sverdkamp. Se alle de utrolig kule bildene.

Publisert

Etter at fjorårets festival måtte avlyses var det endelig en mulighet til å ta turen tilbake til fortidens Oslo. Årets festival gikk over fire dager og begynte med foredrag, show og konserter i Høymagasinet på Kristi himmelfartsdag.

I løpet av helgen strømmet det til med folk fra nær og fjern, inkludert mange cruiseturister som hadde lagt til kai rett ved siden av festningen og som fikk en smakebit av norsk middelalder.

Tema for årets festival var håndverk i middelalderen, og publikum fikk demonstrert en rekke håndverksteknikker med ulike materialer som stein, tre, metall og tekstil.

Deltakere fikk også oppleve levende musikk, gjøglershow, ridderturnering og historisk sverdkamp. Nå som årets festival er over og teltene er pakket sammen, setter de mest entusiastiske middelalderelskerne blikkene sine mot Tønsberg Middeladerfestival (2.-5. juni) og Hamar Middelalderfestival (10.-12. juni).

Powered by Labrador CMS