Brannen ved Akershus Festning lørdag kveld førte med seg en stor røyksky som la seg over Oslo Sentrum.

Sur røyk fra brannen ved Akershus Festning sprer seg over sentrum

Politiet regner med at den svarte røyken fra brannen ved Akershus Festning vil fortsette å spre seg utover kvelden.

Publisert

Brannen på restauranten Festningen Akershus Festning ga fra seg mye røyk lørdag kveld. Politiet kunne like før kl. 19:30 melde om at røyken spredde seg over Oslo sentrum.

— Røyken skal være ganske sur, ifølge politiet.

Det er Festningen restaurant som brant lørdag kveld. Det kom raskt åpne flammer ut av vinduet på bygget, og kort tid etter var hele bygget overtent.

— Brannen er trolig knyttet til ventilasjonsanlegget, tvitret politiet ved 19-tiden, før de konstaterte at det var full fyr i kledningen. Så tok brannen seg opp i takkonstruksjonen.

Røyken vil fortsette å spre seg

Den svarte røyken som steg opp fra brannen, spredde seg først innover i gatene mot Stortinget.

— Røyken går per nå i retning fra Kontraskjæret og videre innover sentrum mot Rosenkrantz gate, skrev politiet på Twitter ved 19.20-tiden.

De regner med at røyken vil fortsette å spre seg en god stund utover kvelden, muligens også enda kraftigere.

Politiets innsatsleder ber om at de gjestene som har vært i restauranten, og som ikke har vært innom samleplassen for de evakuerte, må ta kontakt med helsevesenet hvis de føler ubehag etter å ha fått i seg røyk.

- Røyken sprer seg nå også i hele Oslo sentrum, og det meldes at røyken er ganske sur, skriver politiet.

Ble brukt som fengsel

— Røyken er økende. Svart røyk, men ser fortsatt ut til å stige til værs i stedet for å trekke mot sentrum, opplyser politiet om senere på kvelden.

Det er Forsvarsbygg som forvalter bygningene ved festningen, men leier også ut til sivile.

Bygget ble bygget som fengsel i 1836, og siden har huset blitt brukt som laboratoriekjøkken og kontorbygg. Forsvarsbygg startet et renoveringsprosjektet og bestemte at huset skulle brukes til restaurantdrift.

Administrerende direktør i Fursetgruppen, som eier restauranten, Gjøran Sæther, sier til Nettavisen at de jobber med å få oversikt over situasjonen.

– Jeg er informert om at alle ansatte og gjester skal være trygt ute, men det er foreløpig uoversiktlig, sier Sæther.

Powered by Labrador CMS