En person omkom under en brann i denne bygården i Akersgata tirsdag morgen. Foto: Christian Boger
En person omkom under en brann i denne bygården i Akersgata tirsdag morgen. Foto: Christian Boger

Dødsbrann i gammel bygård i Akersgata

En person er bekreftet omkommet og en er lettere skadet etter brann i en gammel bygård i Akersgata tirsdag morgen.

Publisert Sist oppdatert

Det var rett før klokken 07 at alle nødetater rykket ut til en eldre bygård i Akersgata, etter melding om at det brant i en av leilighetene på adressen. Da brannvesenet kom fram kort tid senere kunne de konstatere at det brant kraftig i en leilighet.

Vel en halvtime senere kunne brannvesenet melde melde brannen slukket. En person som ble tatt ut av leiligheten hardt skadet, ble senere erklært død av helsepersonell.

— Den personen som ble betegnet som hardt skadd, er nå bekreftet omkommet. En annen person som oppholdt seg i leiligheten over, fikk i seg en del røyk og får nå oppfølging av helsevesen. Vedkommende er ikke hardt skadd, opplyste operasjonsleder i Oslo-politiet Marianne Heidenstrøm til NRK Østlandssendingen i morgentimene tirsdag.

Hun vil foreløpig ikke gå nærmere i detalj om den omkomne da politiet jobber med å varsle pårørende.

Leilighet totalskadet og mye røykspredning

— Leiligheten der brannen startet vil jeg karakterisere som totalskadet. Brannen har ikke spredd seg, men både røyk og vann har spredd seg til flere av de andre leilighetene i bygården, forteller innsatsleder i Oslo brann- og redningsetat, Tor Arne Elvrum, til VårtOslo.

Det var tydelige brannskader på den gamle bygården etter brannen tirsdag morgen. Foto: Christian Boger
Det var tydelige brannskader på den gamle bygården etter brannen tirsdag morgen. Foto: Christian Boger

Elvrum opplyser at i alt 20 personer ble evakuert fra bygården i morgentimene. Enkelte av disse fikk i løpet av formiddagen komme inn i leilighetene sine igjen. Beboere i leilighetene nærmest brannleiligheten må foreløpig finne seg i å ikke komme inn for å sjekke tilstanden på ting i leiligheten.

— Kan dere si noe om årsaken til brannen?

— Kriminalteknikere fra politiet er nå i ferd med å undersøke åstedet. Foreløpig er det for tidlig å i si noe om hva som forårsaket brannet, sier innsatslederen.

Bygården det brant i var en av de såkalte 1890-gårdene. Dette er bygårder brannvesenet og vernemyndigheter i hovedstaden har hatt et spesielt fokus på å gjøre mer brannsikre de siste årene.