Marius Løkse, i svart redningsvest, lærer elever fra Vahl skole å ro. Toan Gjøystal Ngo fra AKS på Vahl sitter foran i båten på vei ut til Hovedøya
Marius Løkse, i svart redningsvest, lærer elever fra Vahl skole å ro. Toan Gjøystal Ngo fra AKS på Vahl sitter foran i båten på vei ut til Hovedøya

Det er langt å ro til Somalia, men til Hovedøya er det akkurat passe langt

Elever i Gamle Oslo har blitt kjent med robåter og med fjorden gjennom ferieaktiviteten fra Akerselvas trebåtforening og Åretak. — Ute på vannet er vi i samme båt, og vi må samarbeide for at vi skal komme trygt fram, sier Trond Solberg fra Akerselvas venner.

Publisert

— I hver ferie kjører utdanningsetaten ferieaktiviteter for skoleelevene. Vi har nå valgt å kjøre et prøveprosjekt med Akerselva trebåtforening og Åretak, sier prosjektmedarbeider Lise Ottesen. Ottesen har i høstferien vært med på bøljan blå, sammen med elever fra bydel Gamle Oslo.

For det er stort sett skoler fra Gamle Oslo som har fått bli med på tur. Utdanningsetaten ønsker å gi tilbud til flest mulig, men både smittevern og busstreik har satt en begrensning for hvilke skoler som har fått dette tilbudet i høstferien.

Tilbudet går ut på å ta med barna i tradisjonelle robåter ned gjennom kulverten nederst i Akerselva og ut på fjorden. Deretter blir det omvisning og lunsj på Loseter, og en rotur hjem.

Få tilgang til alle artikler på VårtOslo.
Som abonnent får du tilgang til stort, smått og nytt om det som skjer i nærmiljøet ditt.

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

ÅR
kr 949
kr 2,60 pr. dag

Kjøp

3 MÅNEDER
kr 249
kr 2,80 pr. dag

Kjøp

MÅNED
kr 98
kr 3,30 pr. dag

Kjøp

STØTTE-ABONNEMENT
kr 198 pr. måned

Kjøp