Sarah Stenholm er daglig leder for Mester Grønns butikk i Sandakersenteret. Sarah har tatt av seg munnbindet et øyeblikk, for å vise at hun smiler. - Nå gir vi bort alle de siste avskårne blomstene, slik at andre kan få glede av dem.

Sarah (36) gir bort blomster til beboere på sykehjemmene i bydel Sagene

– Vi gir bort alle avskårne blomster vi hadde inne da vi måtte stenge lørdag, og nå får du med deg disse, de aller siste, med hilsen fra meg og Mester Grønn. De trenger den oppmuntringen, instruerer Sarah Stenholm (36).

Publisert

«Fru Grønn» Sarah Stenholm er daglig leder i Mester Grønns butikk i Sandakersenteret. Butikken måtte, som de 50 andre i butikkjeden, stenge sist lørdag, da de nye, strenge smittevernreglene ble innført.

– Mandag og i dag har vi delt ut og gitt bort det som ellers ville blitt stående og visne, til Akerselva sykehjem, Sagene seniorsenter. Og nå, med Vårt Oslo som bud, til Sagenehjemmet. Jeg ringte alle tre, men på Sagenehjemmet tok de ikke telefonen, så det er supert at jeg nå kan bruke Vårt Oslo som sykkelbud, sier Sarah.

Les også: Kongen styrker sikkerheten rundt Bygdøy kongsgård

Beste dagen for blomster

Noen bedre dag enn onsdag denne uka kunne Sarah ikke valgt. Men det visste hun ikke før VårtOslo forteller henne at ansatte og beboerne på Sagenehjemmet siden mandag har hatt ekstra utfordrende og krevende dager.

Mandag denne uka ble det påvist koronasmitte hos en av de ansatte. Siden da har smittesporing, kartlegging, isolering, karantene og testing preget døgnet. Etter at situasjonen var blitt mer oversiktlig i går, og beboerne var ivaretatt, fikk alle beboere som ville, dose nummer to av vaksinen.

På sykkel til sykehjemmet, et usedvanlig lite stykke journalistisk dugnadsarbeid

VårtOslos journalister pleier ikke å påta seg oppgaver som sykkelbud med piggdekk på glattisen. Men sykkelen er et viktig verktøy for redaksjonen under pandemien, og veien fra Sandakersenteret til Sagenehjemmet på Bjølsen er ikke så lang.

Sprer glede

– Det passer bra, samhandling er en av Mester Grønns kjerneverdier. Vi liker å samspille med andre, og med folk i nabolaget når vi kan og har anledning til det, sier Sarah.

Sarah gjør ikke selv noe poeng av det, men blomster som normalt ville blitt solgt for nærmere 20.000 kroner kommer nå til å spre fargeglede, hygge og oppmuntring til beboerne og medarbeiderne som daglig står i front i kampen mot C-19-pesten i bydel Sagene.

Sarah Stenholm er nødt til å la seg munnbinde i sin omgang med blomster og kunder, men Vårt Oslos fotograf ville se henne smile.

- Vi bør alle i denne tiden gjøre det vi kan for å skape glede og trivsel for hverandre, mener Sarah Stenholm. Butikken hennes er nå stengt inntil smittevernreglene blir endret igjen. Men kunder kan bestille, og få varene utlevert utenfor butikken.

Powered by Labrador CMS