Ulykkelsesfuglen på bildet, Mateo Pereira Londoño (30), fra Colombia, tok det hele med tilsynelatende godt humør og har en spennende historie med seg hjem i bagasjen. Foto: Kaja Sandsdalen

Marin (26) og Mateo (30) badet i Akerselva før flomregnet. Ble sugd nedover strykene av kraftig strøm

De to vennene Marin og Mateo skulle bare ta et forfriskende bad på gårsdagens første tropevarme dag i sommer. Det skulle vise seg å bli litt i barskeste laget.

Publisert

Det var på badeplassen ved Gullhaug Torg de opplevde dramatikken. Vennene skulle ta seg et bad, men ble sugd nedover strykene av store vannmasser.

De to har badet der mange ganger før uten problemer forteller Marin, så hun tenkte ikke noe over at det var sterk strøm.

– Jeg ble dratt mot kanten, hvor jeg har ligget mange ganger før. Da kjente jeg et sug i magen. Jeg nærmet meg kanten av stryket og tenkte jaja, det går vel bra. Men før jeg ante ordet av det, var jeg over kanten og føyk nedover elva, forteller Marin.

Før flomregnet i går gikk strømmen kraftig i Akerselva. Kan kommunen ha sluppet ut ekstra mye vann fra magasinet i påvente av regnet? Foto: Kaja Sandsdalen

Fikk skrubbsår og realt støkk

– Jeg ble ganske satt ut, og da jeg så at jeg nærmet meg et nytt stryk, tenkte jeg oh shit, her er det om å gjøre å komme seg på land før jeg når ned dit. Så da svømte jeg litt panisk og kavet meg i land, forteller hun.

Da hun kom seg i land så hun etter vennen sin, Mateo, for å forsikre seg om at det gikk bra med han. Men han var ikke å se. Akkurat det samme var skjedd med han.

Marin er til vanlig sykepleierstudent, mens Mateo Pereira Londoño jobber med grafikk. Begge fikk skrubbsår på armer og ben og et realt støkk.

Mateo ble sugd nedover strykene fra Gullhaug torg, mot sin vilje. Foto: Kaja Sandsdalen

– Haha, jeg ler når jeg tenker på det, nå som sjokket har lagt seg, sier Mateo.

Powered by Labrador CMS