Her har rektor Jørn Mortensen på Kunsthøyskolen akkurat fanget en Akerselva-laks på 6,66 kilo, og det kun en kort tur fra arbeidsplassen litt lenger opp langs elva. Foto: Eirik Ballo
Her har rektor Jørn Mortensen på Kunsthøyskolen akkurat fanget en Akerselva-laks på 6,66 kilo, og det kun en kort tur fra arbeidsplassen litt lenger opp langs elva. Foto: Eirik Ballo

Rektor ved Kunsthøyskolen fanget gigantlaks i Akerselva

Publisert

Rektor Jørn Mortensen fisket en Akerselva-laks på 6,66 kilo, kort vei fra arbeidsplassen på Kunsthøyskolen. Byfolk på Instagram: — Hva i helvete

Laksen ble fisket av Mortensen og dratt i land av Eirik Ballo, en tilfeldig tilskuer som grep dagen (og fisken).

Det hele skjedde på tirsdag, ved Ankerbrua, rett i nærheten av Dansens Hus og Nedre Foss gård. Det er altså bare en kort tur fra Kunsthøyskolen, hvor Mortensen er rektor. Ikke dårlig for en arbeidsplass midt i byen!

Her ser du bildene som Ballo la ut på Instagram. Du kan skrolle gjennom bildene, og sist i rekken finner du en video som dokumenterer øyeblikket når Ballo tar tak, bokstavelig talt.

Kan ikke annet enn å bøye meg i støvet for han kisen her som dro i land denne nå nettopp, i Akerselva! #666

A post shared by Eirik Ballo (@eirikgballo) on

— Ble du overrasket over å fange en så stor laks, Jørn Mortensen?

— Ja, jeg var litt overrasket over at den var så stor. Det er faktisk en del så stor fisk i Akerselva, men det er ikke så lett å få den fordi den store fisken er smartest, og derfor biter den sjeldnere på kroken.

— 6,66kg laxajävel i innerstan

Mortensen var ikke den eneste som ble overrasket. Her er noen av kommentarene ved bildene på Instagram:

"Dææven! Ka han fiska med?!"; "Å fela da!"; "???"; "Klarer ikke slutte å stirre på den"; "Hva skjeeer?"; "Hva i helvete"; "Å i satan"; "Omg"; "Its so big!"; "Illuminati confirmed"; "Det der!"; "Hæh?"; "6,66kg laxajävel i innerstan. Bara att flytta upp!"; "? synes det er litt ekkelt at så store fisker lever i elven... Jørgen ble helt ivrig".

Eirik Ballo selv oppsummerer det fint: "Kan ikke annet enn å bøye meg i støvet for han kisen her som dro i land denne nå nettopp, i Akerselva! #666".

— Et veldig urbant fiske

Rektoren er en ivrig hobbyfisker, men han har bare fisket i Akerselva et par-tre ganger, og dette er første gang han har fanget fisk der. Samtidig har Mortensen sett masse fisk i elva de siste årene, og vet hvor den står (beveger på seg), avslører han.

Foto: Eirik Ballo
Foto: Eirik Ballo

— Jeg er en ganske lidenskapelig fisker. Jeg fokuserer først og fremst på ørret, men nå hadde jeg lyst til å prøve å fiske laks. Akkurat nå kommer det ganske mye vann fra Maridalsvannet, og da står laksen. Den hviler i små bakevjer før den forsøker å komme seg opp til et bra gytested. Og når laksen er i bevegelse, er det større sjanse for at den biter.

Mortensen synes også det er morsomt å prøve ut å fiske midt i byen.

— Det er jo et veldig urbant fiske. Å ta villaks midt i byen er ganske spesielt. Men husk: Alle norske byer har en elv, og det går antageligvis laks i de fleste av de elvene, avslutter han snusfornuftig, som en rektor seg hør og bør.

Oppdatering: Rett etter at vi publiserte denne saken, oppdaget vi at en annen fisker fanget en ENDA større laks dagen etter! Den er nemlig på hele 6,8 kilo! Det er ingen tvil om at det er mye liv i elva om dagen, og bilde av denne kjempen kan du se her.

  • Kjære leser, har du fanget fisk i Akerselva eller i andre urbane elver eller dammer i en norsk by? Fortell gjerne om opplevelsen din i kommentarfeltet!
Powered by Labrador CMS