Her er noen av forslagene til hvordan benkene rundt Akerselva kan se ut i fremtiden. Bilde: Matilde Hansen-Walmsness

Filmstudent vant konkurranse om utsmykning av Akerselvas bredder

Publisert

– Hvorfor ikke gjøre sitteplassen til en opplevelse. Jeg tror mitt forlag kan løfte og gjøre Akerselva-parken mer tilgjengelig og populær, sier en jublende glad Matilde Hansen-Walmsness.

«Vis oss Akerselva sitt uutnyttede potensial og vinn 20 000 kroner». Slik lød konkurranseteksten fra Akerselva næringsforening. Rundt tjue studenter og elever bidro til konkurransen, hvis formål var å skape et vakkert, levende og trygt Akerselva.

– Akerselva burde være et sted man tar med seg besøkende for å vise byens beste og mest idylliske side, et sted man finner roen og får et avbrekk fra byen. Men uten et sted å sette seg blir det vanskelig, fastslo Hansen-Walmsness.

Konkurransevinner Matilde Hansen-Walmsness og juryleder Ronny Fredrik Sandvik. Foto: Vegard Velle

Kunstneriske og lekne benker

Hun mener benkene bør ha en stil og struktur som matcher stilen eller historien i det aktuelle området. Et av benkeforslagene er en plattform ved vannet med tilgang til lading av mobil og hvor folk kan bade eller nyte naturen. Et annet forslag er å plassere steinheller som en trapp i skråninger, for eksempel mellom Hausmannsgate og Nybrua.

– Jeg har sett vekk fra den tradisjonelle benken, nettopp i håp om at en mer kunstnerisk og leken utforming vil trekke besøkende og gi dem en opplevelse når de er i parken. Noe som er viktig for meg er at det er en miljøvennlig og slitesterk utforming. Jeg holder meg derfor til stein og tre og ønsker at benkene skal være kunstverk i seg selv, samtidig som de er en del av naturen.

Flytende hager og hjemmesnekrede båter

Hansen-Walmsness foreslår at området rundt Vulkan og ned til utestedet Blå kan ha fantasifullt utformete benker med sprakende farger. I Kuba-parken kan benkene være kubeformete. Sitteplassene i området rundt Wallmanns salonger kan være kunstneriske og teatralske.

En konkurranse med trebåter nedover langs Akerselva var finalist i konkurransen til Akerselvas næringsforening.

Blant finalistene ellers var det forslag om å lage flytende hager, en konkurranse med hjemmesnekrede trebåter ned langs elva, aktivitetsstasjoner med tau som materiale, fargerike lys under vann og en skravlebenk hvor folk blir tvunget til å prate med ukjente. Dommerne var pekt ut av Akerselvas Næringsforening.

 

NB: Undertegnete journalist var selv meddommer i konkurransen.

Powered by Labrador CMS