Kjell Inge Røkke selger selvfiskede reker for 70 kroner literen ombord i "Trygg" på Rådhuskaia i Oslo dagen før 17. mai i 2007. I bakgrunnen Thomas Hammerø. 
Foto: Erlend Aas / SCANPIX
Kjell Inge Røkke selger selvfiskede reker for 70 kroner literen ombord i "Trygg" på Rådhuskaia i Oslo dagen før 17. mai i 2007. I bakgrunnen Thomas Hammerø. Foto: Erlend Aas / SCANPIX

Kjell Inge Røkkes tid som rekeselger på Rådhuskaia er slutt

� Dette er da ikke noe å lage oppstyr om. Jeg er en helt vanlig rekefisker, sa Kjell Inge Røkke på Rådhuskaia i 2007. Men nå er det slutt. Fiskeridirektoratet mener at Røkke ikke lenger er fisker.

Publisert Sist oppdatert

Fiskeridirektoratet mener Kjell Inge Røkke ikke oppfyller vilkårene for å stå i det såkalte fiskermanntallet for 2019. Å være oppført i fiskermanntallet betyr at man har rett til å delta i ulike fiskeri, skriver Dagens Næringsliv.

Direktoratet har hentet inn opplysninger fra NAV og konstaterer at Røkke, som er styreleder i børskjempen Aker, jobber fullt i en annen virksomhet enn fiske og fangst.

Røkke kan anke

Kjell Inge Røkke, som startet karrieren med å fiske fra en tråler utenfor USAs kyst, gjorde comeback som rekefisker da han kjøpte reketråleren Trygg i 2007 og vakte både oppsikt og munterhet ved å selge reker fra bryggekanten i Oslo.

Men nå konstaterer altså fiskeridirektoratet at han ikke lenger er å anse som fisker. Røkke kan anke vedtaket innen 1. desember.

– Røkke har fått melding om det, og tar den til etterretning, sier hans pressetalsmann, Rolf Nereng til avisen.

Nereng sier at Røkke ikke har noen ytterligere kommentarer til saken.