Flere personer er samlet for fest og moro på Sankthanshaugen i Oslo lørdag kveld.Foto: Fredrik Hagen / NTB
Flere personer er samlet for fest og moro på Sankthanshaugen i Oslo lørdag kveld.Foto: Fredrik Hagen / NTB

Mange folk samlet seg nok en gang i byens parker natt til søndag, men uten store problemer

Politiet har hatt flere patruljer ute, og i Sofienbergparken var det rundt 1.500 personer. På St. Hanshaugen hadde 300-400 personer samlet seg, melder politiet.

Publisert

Operasjonsleder Gjermund Stokkli i Oslo politidistrikt opplyser til NTB at politiet prioriterer å forebygge med patruljevirksomhet. Tidlig i natt ble det meldt om god stemning. Folk dempet musikken og tok hensyn når de fikk beskjed om det.

Klokka tre natt til søndag opplyste operasjonsleder Magne Olsvoll til NTB at det ikke hadde kommet så mange klager på dem som oppholdt seg i parkene.

— Høy musikk og søppel

— Vi har hatt patruljer ute som har pendlet mellom parkene, og der har folk oppført seg bra. Det har ikke vært veldig store folkemengder ettersom det er en konstant utskiftning, men noe høy musikk og en god del søppel, sier Olsvoll.

Politiet har ikke fått meldinger om noen uønskede eller alvorlige hendelser i parkene utover dette.

Da har det vært mer enn nok å gjøre med alle meldingene om hjemmefester med for høy musikk, men politiet har ikke kapasitet til å reagere på alle.

– Noe har vi løst via telefonen og i noen tilfeller har vi sendt ledige patruljer til adressene, sier Olsvoll til NTB.

Slagsmål og trusler

Politiet måtte allerede før midnatt gripe inn og stoppe et slagsmål på Kontraskjæret der rundt ti personer deltok. På Aker Brygge måtte politiet sette håndjern på en mann. Ingen ble alvorlig skadd i disse hendelsene.

Klokken 02.06 meldte politiet om en episode på Schous plass der en mann ble truet med kniv. Politiet skriver på Twitter at gjerningspersonen også har ropt svært nedsettende bemerkninger om fornærmedes seksuelle legning.

Det er så langt ikke pågrepet noen, men det blir opprettet sak på trusler og hatkriminalitet.

Før helgen gikk politiet ut med advarsler om at man kan risikere bøter mellom 8.000-13.000 kroner for dem som ikke følger politiets pålegg. Politiet fryktet mange ikke ville følge påleggene, men natt til lørdag ble en rolig natt, og slikt sett virker natt til søndag å følge i samme spor når det gjelder pålegg og bøter.

Powered by Labrador CMS