Tatsiana (38) er storfornøyd med den nye Barselsalongen på Nydalen. — Jeg synes det er kjempefint at det er plass for ungen å kunne bevege seg, sier hun.

Den nye barselsalongen i Nydalen er skreddersydd for småbarnsforeldres behov

Denne uken åpnet byens ferske barselsalong i Nydalen. Her kan småbarnsforeldre komme med de minste, for lekematter, ammeputer og god mat til store og små. For det er viktig at både foreldre og barn skal kose seg. — Som småbarnsforeldre har man verdens viktigste jobb, og da er det viktig at man tar vare på seg selv også.

Publisert

De siste dagene har det strømmet småbarnsforeldre til Nydalen. I Gjerdrums vei 12 ligger Aji Spiseri, som også huser byens nyste barnevennlige cafe, Barselsalongen.

På Barselsalongen er alle småbarnsforeldre velkomne. Lekematter, ammeputer og kvalitetsmat for barna er noe av det Barselsalongen har å by på. Men for Caroline Bækkelund Ellingsen, som står bak konseptet, handler det også like mye om at foreldrene skal kose seg.

— Du kan få litt brakkesyke hvis du hele året skal sitte hjemme. Du som mor eller far skal kunne oppleve kvalitetstid med din lille, men også med likesinnede, forteller hun.

Les også: Byggeleder Lars Håheim lover å være ferdig med sin jobb på Fornebubanen innen tidsfristen

— Jeg ser at salongen dekker et behov

Ellingsen startet Barselsalongen sammen med Paulo Letelier, som er daglig leder på Aji Spiseri. Salongen er et sted der småbarnsforeldre kan treffe andre foreldre, møtes i barselgrupper, eller bare komme innom for en kaffe. Det er mange barnevennlige kafeer og lokaler i byen, men denne plassen er skreddersydd for at du som småbarnsforelder skal kunne hygge deg, like mye som minstemann.

Fornøyde mødre på Barselsalongen. I dag har venninnene kommet for å hygge seg, med hverandre og de minste. Fra høyre: Charlotte Solbakken (32), Annikha Wenzig (33) og Elisa Engeset (28).

— Det er godt å komme et sted for å treffe likesinnede, venner, familie og kollegaer, eller gå et sted med barselgruppen. Så slipper man å vaske og bake hjemme før barselgruppen kommer til deg. Det tar vi oss av, sier Ellingsen.

Det var på onsdag at Barselsalongen hadde sin åpningsdag, og småbarnsforeldre fra hele byen viste interesse for å komme. Dermed måtte Ellingsen begynne å booke gjestene sine slik at alle var sikret plass.

— Jeg ble overrasket over etterspørselen her, som er litt utenfor sentrum. Jeg spurte på Instagram hvem som ville ha invitasjon, og da var det over 60 stykker som sa de var interessert, men det endte med å sende invitasjon til rundt 100 personer. Derfor måtte vi også fordele åpningsdagen på tre dager, forteller hun.

— Jeg synes det er veldig fint at salongen verdsettes. Jeg ser jo at den dekker et behov.

— Du som mor eller far skal kunne oppleve kvalitetstid med din lille, men også med likesinnede, forteller Caroline Bækkelund Ellingsen, som startet konseptet Barselsalongen.

Startet konseptet allerede under pandemien

Ellingsen forteller at hun selv følte på behovet for et slikt sted da hun var i permisjon. Ute på tur var det ofte få steder hun bare kunne trille rett inn, finne et sted å sitte, parkere barnevognen, og lignende.

— Det ble ofte at jeg bare hadde en bolle i hånden og trillet ute. Det er ikke så mange steder å gjøre av seg, sier hun.

På Barselsalongen er det derfor tilrettelagt for småbarnsforeldre i permisjon, og Ellingsen påpeker at alle skal få komme hit, uavhengig av lommeboken.

— Det er kjempefint her! Og god plass til at ungen kan bevege seg, sier Tatsiana (38).

Møbler og leker hjelper ungene å holde seg aktive, og skal tilfredsstille behovet for å å ligge på magen, krype, og strekke seg etter ting, og de eldre barna kan jobbe med balanse og lek. I tillegg serveres det varm drikke, sunn og god lunsj, bakevarer, og er et innbydende sted for sosial sammenkomst.

— Det er viktig for meg at dette ikke bare er en innendørs lekeplass, men et sted der voksne også kan få god mat og drikke og tilfredsstiller deres behov for å sosialisere seg.

— Jeg skjønte fort at det var et behov som ikke ble dekket. Tilbudet ble viktig for folk under pandemien, der de kunne møte folk på et fint lokale. Man kunne jo ikke møtes hjemme, sier Ellingsen.

Etterspørsel både nord og sør i landet

Barselsalongen holdt først til på Tukthuset ved Youngstorget, og flyttet dermed med en popup versjon på Barcode Street Food. I tillegg til å være i Nydalen har de også åpnet et lokale i Drammen.

Det var ikke bare bare å starte et helt nytt konsept under en pandemi, og Ellingsen sier fortsatt er litt tøft til tider. Likevel gir det motivasjon med gode tilbakemeldinger, spesielt når det pøser inn etterspørsler om å åpne andre steder i landet også.

Barselsalongen har god plass til parkering av barnevogn.

— Dette er en perfekt beliggenhet i et spennende område. Det er mange som etterspør tilbudet, og spør om vi ikke kan åpne steder i Bærum, og nord og sør i landet, forteller hun.

Mange av gjestene som er på besøk i disse åpningsdagene er svært fornøyde med konseptet, og kan fortelle at de har kommet fra alle byens kriker og kroker. For mange av dem er nettopp det store antall gjester et bevis på at det godt kan være flere slike steder i Oslo.

— Jeg blir bare glad dersom flere steder vil samarbeide og legge til rette for dette. Jeg tror småbarnsforeldre setter pris på variasjon i tilbud i byen. Som småbarnsforeldre har man verdens viktigste jobb, og da er det viktig at man tar vare på seg selv også, forteller Ellingsen.

Powered by Labrador CMS