Simen Kvia-Egeskog skårer sitt andre mål i kampen, og fastsetter resultatet til 4-0 til Skeid over Kongsvinger

Lekne Skeid-spillere overkjørte Kongsvinger: - Vi har ikke noe press på oss

Med lave skuldre og godt humør sprudlet Skeid i årets siste hjemmekamp. Topplaget Kongsvinger var rett og slett ingen målestokk. Nå venter kvalik før Skeid får svar på hvilket nivå klubben spiller på neste år.

Skeid må spille kvalifisering mot enten Arendal eller Ull/Kisa for å få spille i 1.divisjon også neste år.

I siste hjemmekamp før kvalifiseringskampene lekte Skeid med Kongsvinger. Kongsvinger som på sin side trolig får spille kvalifisering om å få spille i Eliteserien neste år.

Lufta gikk ut av Kongsvinger

Etter en første omgang der bortelaget hadde de fleste store sjansene var det Skeid som ledet 1-0. Målet kom etter et raid på venstresiden av David Hickson.

Han fikk lagt inn foran mål hvor Anders Johansen brente til, men Kongsvingers keeper, Samuel Strömberg fikk en hånd på ballen. Returen fra keeper satte Kristoffer Hoven sikkert i nettaket.

Glade ansikter hos Skeid når de feirer 4-0 målet.

Andre omgang startet med to stolpetreff på rappen fra Skeid. Etter en time velger Skeids trener Gard Holme å bytte fire spillere. Det virker som om kvalifiseringskampene skal prioriteres.

Men i stedet setter Skeid full fart framover. David Hickson kommer igjen løs på Skeids venstreside. Hickson passerer motspillere som om de var furutrær. Innlegget går helt over til Ousmane Diallo Toure som nettopp har kommet inn.

Via tverrliggeren skårer den tidligere vålerengajunioren sitt første mål i 1.divisjon. Utover i kampen gikk piffen mer og mer ut av både spillere og supportere fra Kongsvinger.

God stemning og lave skuldre hos Skeid

Kampens, og kanskje årets mål på Nordre Åsen kom etter 81 minutter. Skeid snappet ballen på egen banehalvdel, og innbytter Simen Kvia-Egeskog fikk ballen ved midtsirkelen. Han så keeper Strömberg stå langt ute og lobbet.

Ballen gikk i tverrliggeren, men Kvia-Egeskog tok returen og plasserte ballen solid i mål til 3-0.

Samme mann skåret ett mål til, og resultattavla, som endelig virket i andre omgang lyste 4-0 til torshovlaget.

Ousmane Diallo Toure og Simen Kvia-Egeskog forteller om kampen til Skeid medias Nora Johnsen

— Vi spiller bra nå. Det går lett, og nå som vi vet at vi må til kvalifisering er det ikke lenger noe press på oss, sa Skeids Anders Johan Johansen etter kampen.

Johansen fikk spille fra start for første gang på en god stund, og fram til han ble byttet ut etter en time viste han stor innsats og godt spill.

— Jeg har ikke fått mye spilletid i det siste. Laget har fungert bra, så selv om jeg har følt meg i fin form har det ikke vært plass til meg på banen. Det var viktig for meg å få vist meg fram her i dag, sa han.

God dommer i en lettdømt kamp var Ajdin Medic.

Kampfakta: Skeid – Kongsvinger 4-0 (1-0) Nordre Åsen arena (Skeidbanen) 1. divisjon 860 tilskuere. 1-0 Kristoffer Hoven 40.min, 2-0 Ousmane Diallo Toure 75.min, 3-0 Simen Kvia-Egeskog 81, 4-0 Simen Kvia-Egeskog 90+2.

Skeids lag: Lars Kvarekvål- Fredrik Berglie, Anders J Johansen, Davis Hickson, Per-Magnus Steiring – Marcus Melchior, Hayder Altai, Bendik Rise - Johnny Buduson, Jakop Napoleon Romsaas, Kristoffer Hoven.

Innbyttere: 61 minutt: Erik Nordengen for Altai, Ulrich Ness for Johansen, Simen Kvia-Egeskog for Romsaas og Ousmane Diallo Toure for Buduson. 83.min Florind Lokaj for Rise.