Søndagen ble langskuddenes dag. Her smeller kaptein Sherida Spitse inn Vålerengas andre mål for dagen. Foto: Christian Boger
Søndagen ble langskuddenes dag. Her smeller kaptein Sherida Spitse inn Vålerengas andre mål for dagen. Foto: Christian Boger

Bang. Bang. To perfekte langskudd. Så var Vålerenga-jentene best i by`n igjen

Vårens tap mot Lyn var sviende surt for Vålerenga-jentene. Gleden over å kunne være best i by`n igjen var derfor stor etter 2-1 seieren over Lyn på Grefsen stadion.

Publisert

— Kampene mot Lyn er noe helt spesielt. Det er deilig å være best i byen igjen, sier en meget fornøyd Vålerenga-kaptein, Sherida Spitse, til VårtOslo rett etter kampslutt søndag ettermiddag.

Etter en kamp hvor østkantjentene totalt dominerte første omgang, kom Lyn-jentene mer med etter pause.

Lyn – Vålerenga 1-2 (0-2). 312 tilskuere. Mål: 0-1 Ajara Njoya (10), 0-2 Sherida Spitse (32), 1-2 Camilla Linberg (57). Gult kort: Camilla Linberg, Trine Skjelstad Jensen, Lyn, Tina Dalgård, Vålerenga. Dommer: Dommer: Henrikke Holm Nervik, Trygg/Lade.

Men det ble med bare en redusering. Alle tre poengene kunne dermed kaptein Spitse og resten av Vålerenga ta med seg på bussen hjem til Valle Hovin.

To raketter sikret seier

Kampen startet litt traurig i høstvarmen på Grefsen stadion, hvor Lyn må spille så lenge kunstgresset hjemme på Kringsjå fortsatt ikke er ferdig renovert.

Etter ni minutter skulle kampen eksplodere da Vålerengas Ajara Njoya fikk drømmetreff fra utenfor sekstenmeteren.

Og lagkaptein Sherida Spitse ville etter 38 minutter ikke være noe dårligere enn lagvenninnen. Også den nederlandske midtbaneterrieren fikk drømmetreff fra vel 20 meter. Akkurat da virket det som om Vålerenga-jentene skulle overkjøre Lyn.

— Begge målene i dag er noe helt for seg selv. Dette var skudd i den absolutte toppklassen, smiler VIF-trener Monica Knudsen.

Begynner å bli slitne

Var førsteomgangen veldig bra fra østkantjentene, så var den andre omgangen en heller dårlig affære.

Fra avspark lot VIF hjemmelaget komme inn i kampen. Etter 13 minutter kom også reduseringen ved Camilla Dahlberg.

Derfra og ut var det et Vålerenga-lag som slet med å dominere kampen på samme måte som i første omgang. Dermed var det godt for de blåkledde å kunne juble da dommeren blåste av etter fire minutter med tilleggstid.

— Jeg tror vi begynner å bli litt slitne etter et hardt kampprogram de siste ukene. Du kunne se i andre omgang at vi ikke hadde den kraften og spruten vi vanligvis har, mener hovedtrener Knudsen.

Godt med hvile

Knudsen er derfor veldig fornøyd med at det nå er to uker til neste seriekamp for Vålerenga-jentene.

— Det skal bli godt med litt hvile nå. Og så må vi se på om vi skal rotere mer på laget framover, slik at vi slipper at spillerne blir så slitne, understreker VIF-treneren.

Kapteinen drømmer om medalje

Etter dagens seier er østkantjentene fortsatt med i kampen om edelt metall i årets Toppserie. Kanskje er det for langt opp til gullet, men en medalje burde være innenfor rekkevidde.

— Vi er fortsatt med i kampen om medalje i både serie og cup. Kampene framover blir veldig viktige, mener lagkaptein Sherida Spitse.

Spesielt viktig blir kanskje Vålerengas bortekamp mot Sandviken i Bergen 14. september. Denne kan fort avgjøre medaljesjansene til osloklubben.

— De er viktig å vinne mot de beste lagene og vi skal gjøre vårt beste, lover nederlenderen med kapteinsbindet.