Vålerenga-keeper Hannah Seabert holdt på å servere Kolbotn seieren på Initility arena fredag. Kampen endte til slutt uavgjort 1-1.

Stor keepertabbe kostet Vålerenga to poeng mot Kolbotn

Stortalentet Celin Bizet Ildushøy sikret uavgjort for Vålerenga damer mot Kolbotn fredag kveld. — Jeg er glad tabben min ikke ble avgjørende, sier Vålerenga-keeper Hannah Seabert.

Etter fire strake seriekamper uten tap var Vålerenga-spillerne ute etter å fortsette den gode trenden hjemme mot gjestene fra Kolbotn fredag. Til tross for en stor hjemmedominans ute på kunstgresset, klarte hjemmelaget bare uavgjort.

— Dette var to poeng tapt. Vi styrer hele kampen, men klarer ikke å sette sjansen våre, sier målscorer Celin Bizet Ildhusøy til VårtOslo.

— Dette burde vi vunnet

Etter noe som må kunne kalles årets beste kamp fra oslolaget, var det ekstra surt at det bare ble ett poeng mot gjestene fra Stor-Oslo.

— Denne kampen burde vi så absolutt vunnet. De skaper vel egentlig ingen ting. Og spillemessig er dette det beste vi har gjort i år, sier trener Jack Majgaard Jensen etter kampslutt.

Han får solid støtte fra målscorer Ildhusøy.

— Det er veldig godt at jeg får satt den utligningen. Hadde vi ikke tatt poeng her, hadde det vært ille.

Celin Bizet Ildhusøy gratuleres etter scoringen som sikret Vålerenga uavgjort mot Kolbotn fredag kveld.

— Vi er totalt dominerende i 90 minutter, men det lugger litt foran mål i dag, mener Ildhusøy.

Keepertabbe kunne avgjort

Vålerenga-spillerne var likevel fornøyde da dommerfløyta gikk for full tid fredag kveld. En stor keepertabbe fra Hannah Seabert etter ni minutter kunne blitt svært skjebnesvanger.

Vålerenga-keeperen skal bare holde et enkelt innlegg, men mister ballen og kolliderer med en lagkamerat. Dermed kan gjestene ta en tidlig ledelse.

— Ballen skifter plutselig retning i siste sekund, og jeg blir jeg litt lurt. Det er veldig godt at den ikke fører til at vi taper, sier hun.

Savner toppscorer Dowie

Fredagskveldens forestilling viste, som de foregående kampene, at savnet etter fjorårets toppsorer Natasha Dowie er tydelig. Bortsett fra Ajara Njoya og midtbanegeneral Sherida Spitse, har Vålerengaspillerne slitt med å finne veien til nettmaskene så langt i sesongen.

Hun som ble hentet inn for å fylle Dowies sko, Synne Jensen, har fortsatt til gode å score i den kongeblå drakta.

— Vi skaper mye, men vi mangler kanskje litt ro i avslutningsøyeblikkene. Natasha var en veldig god spiller men jeg føler også vi har fått inn gode erstattere. Nå håper jeg bare vi begynner å score mer, sier Celin Bizet Ildhusøy.

Vålerenga-spillerne slet med å omsette sjanser til mål fredag kveld. Her er det toppscorer Ajara Njoya som kommer til kort.

Trener Majgaard Jensen er ikke synlig bekymret for at få av spillerne hans skikkelig har åpnet målkontoen ennå.

— Jeg føler at vi har mål i dette laget, men det er klart at vi hadde hatt behov for en boksspiller som Natasha, mener han.

Enorm keepertabbe

Da den danske hovedtreneren kom til hovedstaden i våres, var det et uttalt ønske fra hans side å spille i en 4-4-2-formasjon. Etter er litt trå serieåpning, skiftet dansken til fjorårets 4-2-3-1, og det har i de siste kampene gitt resultater i det offensive spillet.

Det vistes også i starten på fredagens batalje på Intility arena. Innen det var gått åtte minutter, hadde hjemmelaget vært farlig frampå et par ganger, men uten at dette resulterte i noe annet enn et par cornere som det ikke ble noe av.

Men så skulle det komme en skikkelig smell i trynet etter ni minutter.

Kolbotn-jentene jubler etter å ha tatt ledelsen 1-0 på Intility arena fredag kveld.

Klart overtak

Den tidlige skuffelsen til tross, utover i omgangen fortsatte Vålerenga der de startet. Spillemessig var de totalt overlegne gjestene fra Kolbotn. Gjestene klarte knapt å komme over midtstreken de neste 35 minuttene.

Så var det bare det at scorede mål er viktigere enn både ballbesittelse og spillemessig overtak. Selv om de blåkledde til tider slo leir rundt gjestenes sekstenmeter, ble det med cornere og et par store sjanser. Men da stod Kolbotn-keeper Siri Ervik i veien.

Dermed kunne gjestene fra Viken gå til pause med en veldig heldig 1-0-ledelse.

I samme spor

Etter hvilen ble det veldig mye den samme forestillingen ute på kunstgresset, som den de 200 tilskuerne hadde blitt vitne til i de første 45 minuttene. Hjemmelaget fortsatte å dominere uten å skape de store sjansene Og når de kom med Ajara Njoya og Synne Jensen stod Kolbotn-keeper Erevik i veien nok en gang.

Hjemmelaget var best spillemessig og stadig et steg eller to foran motspillerne fra Kolbotn gjennom hele kampen.

Til slutt skulle hjemmelaget få betalt for strevet, og målscorer var ingen ringere enn kampens store spiller, supertalentet Celin Bizet Ildushøy. Etter 85 minutter fikk hun et perfekt innlegg fra høyrekanten, som hun sikkert ekspederer i nettmaskene.

Onsdag venter neste hinder for Vålerenga. Da er det klart for byderby borte mot Røa, før de søndag setter kursen mot Trondheim og spiller toppkamp mot serieleder Rosenborg.