God plass og ikke vanskelig å holde en meter avstand på Jernbanetorget mandag ettermiddag.
God plass og ikke vanskelig å holde en meter avstand på Jernbanetorget mandag ettermiddag.

Oslo Frp krever gratis munnbind i rushtiden

Første dag med munnbind-anbefaling var det god plass på trikk, buss og T-bane. Stort sett kunne folk holde en meter avstand, opplyser Ruter. Likevel krever Frp gratis munnbind til reisende med kollektivtransport.

Publisert

— Gratis utdeling av munnbind vil kunne føre til en økt bevisstgjøring av bruk av munnbind og gi en lavere terskel for å ta munnbind i bruk, sier Aina Stenersen (Frp), leder bystyrets helse- og sosialutvalg, i en epost til NTB.

Partiet vil foreslå at dette hastebehandles i bystyret slik at byrådet kan starte med gratis utdeling så fort som mulig.

— Unngå unødvendige reiser

Da VårtOslos fotoreporter reiste rundt med T-bane mandag ettermiddag var det mange som ikke brukte munnbind eller ansiktsmaske. Men det var heller ikke mye trengsel på avgangene VårtOslo sjekket.

Mange unnlot å gjøre som denne kvinnen - med god avstand var det lite behov for munnbind der VårtOslo var i rushtiden.
Mange unnlot å gjøre som denne kvinnen - med god avstand var det lite behov for munnbind der VårtOslo var i rushtiden.

De siste ukene har Oslo hatt en dramatisk økning i koronasmitte. Derfor har helsemyndighetene kommet med klar og tydelig anbefaling om å bruke ansiktsmaske eller munnbind når det er fullt på trikk, buss og T-bane. Anbefalingen gjelder når det ikke er mulig å opprettholde en meter avstand til medpassasjerer.

— Vi anbefaler også fortsatt å unngå unødvendige reiser med kollektivtransport, sier byrådsleder Raymond Johansen (Ap).

Ber arbeidsgivere opprettholde hjemmekontor

I Oslo kommune fortsetter praksisen med at flest mulig ansatte skal ha hjemmekontor så langt det lar seg gjøre. Dermed håper byrådet å minske presset i kollektivtrafikken. Byrådslederen ønsker også at andre arbeidsgivere gjør det samme som kommunen.

— Vi fortsetter en gradvis og forsiktig gjenåpning. Samtidig lever vi fremdeles med og i en pandemi. For å bekjempe smitte og fortsatt ha kontrollen viderefører vi hjemmekontor som hovedregel for ansatte i Oslo kommune. Vi oppfordrer alle andre arbeidsgivere i Oslo til å gjøre det samme, sier Raymond Johansen.

Powered by Labrador CMS