Aina Stenersen og Frp i Oslo tar til orde for å stenge alle skoler og barnehager i Oslo for å begrense virusspredningen i hovedstaden.
Aina Stenersen og Frp i Oslo tar til orde for å stenge alle skoler og barnehager i Oslo for å begrense virusspredningen i hovedstaden.

Frp i Oslo vil stenge skoler og barnehager

Frp i Oslo vil gå langt mer drastisk til verks enn tiltaksplanen som byrådsleder Raymond Johansen (Ap) la fram onsdag.

Publisert

Onsdag kveld opplyser Frps Aina Stenersen, som er leder av helse- og sosialutvalget i Oslo bystyre, at partiet hennes går inn for langt mer radikale tiltak.

– Vi vil stenge alle barnehagene og skolene, innføre gratis parkeringsplasser, gratis bompasseringer, og oppfordre flere til å bruke privatbilen, noe vi registrerer at byrådet ikke gjør, selv om Stortinget oppfordrer til halvfull kollektivtransport, skriver Stenersen til NTB.

Forbud mot over 500 deltakere

Onsdag hevet Oslo kommune beredskapsnivået og innførte forbud mot arrangementer med mer enn 500 deltakere og søknadsplikt for arrangementer med mer enn 100 deltakere. Likevel sa skolebyråd i Oslo Inga Marte Thorkildsen (SV) at det ikke var aktuelt å stenge skoler og barnehager i hovedstaden på grunn av virusspredningen.

Thorkildsen viste til rådene hun har fått fra helsemyndighetene om at konsekvensene vil være så store at det ikke lot seg forsvare.

– Vi må huske på at det er veldig mange som jobber i helsevesenet, i politiet, innenfor nøkkelfunksjoner i samfunnet, som er foreldre til barn som går i barnehage og på skole, sa Thorkildsen.

Samme parti, ulik løsning

Det er ventet at en ny vurdering av dette spørsmålet vil bli tema i et møte i kriseledelsen i Oslo kommune torsdag, etter hva NTB har fått opplyst.

Thorkildsens egen partifelle på Stortinget og SVs utdanningspolitiske talsperson, Mona Fagerås, er derimot av en annen oppfatning. Onsdag kveld gikk hun ut med en anbefaling om at Norge burde gjøre som Danmark og stenge alle skoler og barnehager i to uker.

Powered by Labrador CMS