Det er fortsatt mørkt ute når Kari Hirth, Christian Hansson og Magnus Lorentzen tar fjordbadet og stuper inn i badstuen. Foto: Bjørnar Morønning

Nå kan Osloborgere varme seg i to nye badstuer på Aker Brygge

– Karius og Baktus snakket om å ha hus i alle tennene, vi vil ha badstue bortover hele havnepromenaden.

Publisert

Mens de fleste andre Osloborgere halvsover på vei til jobb, står Utenriksdepartementets isbadeklubb på Aker Brygge klokken 08.00. De er klare for en svømmetur i Oslofjorden før jobb.

– Det er en helt spesiell naturopplevelse midt i hjertet av Oslo. De dagene vi bader blir dagen noe helt annet, sier Kari Hirth.

– Badstuene skaper liv i området. Spesielt når vi går mot høsten og det blir mørkt og kaldt, sier Christian Hansson. Foto: Bjørnar Morønning

Sosialt tiltak for osloborgere

Det er fortsatt mørkt ute når Kari Hirth, Christian Hansson og Magnus Lorentzen hopper ut i vannet. Gruppen har de siste fem årene badet hver torsdag ved Tjuvholmen og Sørenga, hele året rundt. Nå har de bestemt seg for å prøve ut GreenBoats’ elektriske badstubåter.

– Det skaper liv i naboområdet. Spesielt når vi går mot høsten og det blir mørkt og kaldt, sier Christian Hansson.

– Badstuer gjør at terskelen blir lavere for folk som vanligvis ikke isbader. Isbading er jo et sunt tiltak, sier Kari Hirth. Foto: Bjørnar Morønning

Inne i badstuen får trioen tilbake varmen etter en kort svømmetur. Det dufter av eteriske oljer og saltvann. Med utsikt over Aker Brygge, er isbadeklubben fornøyde over å ha litt mer infrastruktur rundt badingen.

Badstuer langs hele brygga

Kari Hirth legger til at badstuer gjør det mulig for flere å bade når det blir kaldere. – Det gjør at terskelen blir lavere for folk som vanligvis ikke isbader. Det er jo et sunt tiltak.

Interessen for badstuebåter har bare økt. I Oslo finnes det nå badstuer både ved Operautstikkeren, foran Havnelageret og ved Salt.

– Karius og Baktus snakket om å ha hus i alle tennene, vi vil ha badstue bortover hele havnepromenaden, sier Kari Hirth. Foto: Bjørnar Morønning

– Karius og Baktus snakket om å ha hus i alle tennene, vi vil ha badstue bortover hele havnepromenaden, sier Kari Hirth.

Et tilbud for alle

Badstuene er drevet av GreenBoats og skal være et miljøvennlig og sosialt tilbud for osloborgere. Badstuene kom på plass i oktober og tilbyr både drop-in og booking for private grupper. På utvalgte dager og tidspunkt er det også mulighet for gratis drop-in.

Grunnleggeren bak GreenBoats, Dean Hansson, er opptatt av at det skal være et tilbud for alle. Selv bader han hver dag, uansett vær.

Grunnleggeren bak GreenBoats, Dean Hansson, er opptatt av at badstuene skal være et tilbud for alle. Selv bader han hver dag, uansett vær. Foto: Bjørnar Morønning

– Vi ønsker at alle skal kunne få oppleve badstue minst én gang. Derfor har vi et åpent tilbud til dem som ikke har prøvd det før, sier Hansson.

Powered by Labrador CMS