Akershus universitetssykehus trenger avlastning og sender intensivpasienter til Oslo universitetssykehus.

Intensiven på Ahus er full. Kritisk syke pasienter fra Grorud, Stovner og Alna legges nå inn på Oslo-sykehus

– Det er fortsatt et godt stykke unna situasjonen vi hadde i mars i fjor. Det gjenstår å se hvordan dette vil utvikle seg framover, sier sykehusdirektør Øystein Mæland.

Helt siden før jul har det vært en presset situasjon på intensivavdelingen ved Ahus. Etter en liten nedgang, har det tatt seg opp igjen de siste dagene.

— Vi har hatt stor pågang av pasienter med behov for intensivbehandling, herunder respiratorbehandling. For å håndtere det har vi gått ned på operasjonskapasiteten vår for å frigjøre personell, sier sykehusdirektør Øystein Mæland.

Sendes til Oslo universitetssykehus

Tirsdag denne uken ble beredskapsnivået på sykehuset oppjustert til gult for første gang siden i fjor vår. Åtte operasjonsstuer er nå stengt, og flere operasjoner er utsatt for å oppjustere koronaberedskapen.

— Det er helt i tråd med planene våre for covid-opptrapping. Og så får vi i tillegg bistand fra Oslo, sier sykehusdirektøren.

Kritisk syke pasienter fra bydelene Grorud, Stovner og Alna legges nå inn på Oslo universitetssykehus i stedet for på Akershus universitetssykehus (Ahus), skriver VG, som omtalte saken først.

— Betydelig belastning

Tirsdag denne uken hadde Ahus opplevd en firedobling i innlagte covid-19-pasienter i løpet av snaut to uker.

— Det er en ganske betydelig belastning som er til å ta og føle på, sa Mæland da.

Smitten i regionen rundt Ahus har økt den siste tiden, og dermed kan også antall innleggelser øke ytterligere.

Powered by Labrador CMS