Elise Thorsnes (liggende) scoret to av målene i 6-0 seieren over Avaldsnes. Vålerenga-damene har til gode å avgi poeng hittil i sesongen.

Tabelltopp etter sju strake seire: - Vålerengas damer er landets beste lag, mener Jon Arne Riise

Vålerengas damer fortsatte seiersmarsjen ved å ydmyke Avaldsnes 6-0 i Toppserien. — I dag tapte vi for landets beste lag, sier Avaldsnes-trener John Arne Riise.

De tre Vålerenga-spillerne Elise Thorsnes, Janni Thomsen og Agnete Nielsen scoret alle to ganger. Og sørget for at gjestene aldri var i nærheten av å true VIF.

— I dag tapte vi for landets beste damelag. Det er det ingen tvil om, sier en ydmyk Avaldsnes-trener, John Arne Riise, til VårtOslo etter kampen.

— Vi har kommet godt i gang

Sju kamper uten tap og bare ett baklengsmål vitner om et Vålerenga-lag som har tatt store steg i seriespillet siden i fjor.

Høyrekant Agnete Nielsen er svært godt fornøyd med seriestarten.

— Med helt nytt trenerteam og ny spillestil synes jeg vi har kommet veldig godt i gang. Trenerne Nils og Steinar skal ha en stor del av æren for at vi har starta så godt som vi har, mener dansken.

Høyrekant Janni Thomsen er veldig godt fornøyd med Vålereng-damenes serieåpning.

Det er ikke minst defensivt Vålerenga-laget har imponert så langt denne sesongen Ett baklengsmål på sju kamper er rekord i Toppserien.

— Vi har vært veldig solide defensivt. Det hjelper godt å være vanskelige å score på, sier Thomsen.

Neste helgs kamp mot Brann blir testen

Etter søndagens storseier, som ga tabelltopp på bedre målforskjell enn Brann, ligger det an til at neste søndags runde mot bergenslaget blir en virkelig storkamp.

--Vålerenga er Norges beste damelag, mener Avaldsnes-trener John Arne Riise.

Den duellen er Oslos damer i kongeblått klare for.

— Det er ingen tvil om at det er Brann som er laget å jakte om vi skal ta seriegull i år. Vi er virkelig klare for å gi dem tøff kamp om en uke, forsikrer Janni Thomsen.

Så får den kampen vise om det fort bare er to lag som virkelig kan kjempe om årets seriemesterskap for damene.

Målene lot vente på seg, så kom det tre raske

Som i så mange kamper tidligere denne sesongen tok det også mot Avaldsnes tid før hjemmelaget virkelig kom i gang med noe godt spill.

De første 25 minuttene ble det ikke skapt en eneste farlighet i solskinnet ute på kunstgresset.

Heller ikke de siste 20 minuttene ble noen stor forestilling fra noen av lagene. Men med ti minutter igjen av omgangen skulle endelig Vålerenga og Agnete Nielsen få hull på Avaldsnes-forsvaret, slik at dansken kunne score kampens første mål.

Og bare minuttet senere kunne Elise Thorsnes sørge for kampens andre scoring. Dette alt før Janni Thomsen kunne sørge for at arbeiderlaget kunne gå til pause med en komfortabel tremåls-ledelse.

Nøyde seg med seks scoringer

Tok det tid før de kongeblå kom i gang i starten av kampen, skulle det ikke ta lang tid før de fant nettmaskene i den andre omgangen.

Snaut to minutter var gåttt da Agnete Nielsen kunne sette inn sitt andre, og Vålerengas fjerde, mål for ettermiddagen.

Etter den scoringen var det bare et lag på banen, og hos hjemmefansen ble det til og med ropt om "tresifra". Det var en stor utopi, men nok ett mål hver fra Thorsnes og Thomsen sørget til slutt for en fortjent 6-0-seier til hjemmelaget.

Søndagens resultater fra Toppserien, med tap for både Rosenborg og Lillestrøm, gjør at Vålerenga og Brann nå har et forsprang til seks poeng til neste lag på tabellen.

Bergenslaget vant 2-1 over Kolbotn og har i likhet med Vålerenga til gode å avgi poeng på årets sju første serierunder. Begge lag har 21 poeng, men Vålerenga har best målforskjell.

Vålerenga - Avaldsnes = 6 - 0 (3-0)

Intility arena

404 tilskuere

1-0 Agnete Nielsen (35) 2-0 Elise Thorsnes (36) 3-0 Janni Thomsen (90+3) 4-0 Nielsen (47) 5-0 Thorsnes (58) 6-0 Thomsen (65)

Gule kort: Ingen

Vålerenga (3-5-2): Guro Pettersen - Stine Ballisager Pedersen, Malin Sunde, Igibjörg Sigurdardottir (Camilla Huseby i 45min) - Janni Thomsen, Stine Brekken, Dejana Stefanovic (Emma Iversen i 32min), Rikke Nygard (Ylinn Tennebø i 32min), Thea Bjelde - Agnete Nielsen (Runa Lillegård i 19min), Elise Thorsnes

Avaldsnes (4-1-4-1): Jovana Petrovic - Selma Løvås, Kaja Olsen, Susan Duah, Hanna Dahl - Kristine Nybru (Victoria Sørensen i 21min) - Sydney Blomqvist, Sandra Østenstad, Evelyn Badu (Emma Rolston i 45min), Marion Haugland (Malin Johannesen i 21min) - Karina Sævik