Nestleder av bydelsutvalget i Gamle Oslo, Agnes Viljugrein, og samarbeidspartiene vil forsøke å redde juniorklubben på Grønland. Foto: AUF
Nestleder av bydelsutvalget i Gamle Oslo, Agnes Viljugrein, og samarbeidspartiene vil forsøke å redde juniorklubben på Grønland. Foto: AUF

AUF i Oslo krever en kraftig reaksjon mot nazisme

Publisert

Regjeringen bagatelliserer nazistmarsjen forrige helg, mener lederen av AUF i Oslo. AUFs sommerleir på Utøya er den første siden terrorangrepet 22/7.

Ved AUFs sommerleir på Utøya, har AUF i Oslo valgt å markere sin motstand mot nazister. De ønsker hjelp fra Jonas Gahr Støre. Leder i AUF i Oslo, Agnes Nærland Viljugrein, vil at folk skal føle seg trygge, uansett legning.

– Vi krever handling mot organiserte miljøer som oppfordrer til vold gjennom hatefulle budskap. Når 60-70 personer marsjerer for å knuse homolobbyen, må vi si fra. Vi trenger en ny regjering som faktisk tar homofiles rettigheter og trygghet på alvor, sier hun.

– Hatkriminaliteten har flerdoblet seg

Viljugrein frykter vi står overfor en nazistisk bølge, og mener hatkriminaliteten har flerdoblet seg de siste årene, noe som skaper utrygghet i de homofiles hverdag.

– Det minste vi burde forvente, er at politikere i maktposisjoner faktisk tar avstand fra slike meninger og tar homofiles rettigheter og trygghet på alvor. I stedet opplever vi at FRPs justisminister, Per-Willy Amundsen, krangler om lovligheten til toget, sier Viljugrein i en pressemelding.

– Noen må si fra

Hun ønsker en kraftig reaksjon mot nazistene.

– Det handler om å slå ring om hva folk står for. Medlemmene av nazisttogene truer våre felles verdier. Ikke minst truer de samfunnets mest utsatte. Vi ønsker ikke meningssensur, men vi trenger at noen sier seg uenig.

Powered by Labrador CMS