Fra venstre Jack Lien, Vanessa Gabrielsen, Embla Tsigaridas, Agnes Skjæret og August Viale på sjuende trinn på Ila skole var blant de heldige som fikk sine plakater trykket opp.
Fra venstre Jack Lien, Vanessa Gabrielsen, Embla Tsigaridas, Agnes Skjæret og August Viale på sjuende trinn på Ila skole var blant de heldige som fikk sine plakater trykket opp.

Disse sjuendeklassingene har designa reklameplakater til konserten «Sammen» på St. Hanshaugen scene

Elever på sjuende trinn på Ila skole fikk i oppdrag å lage plakater for korpskonserten «Sammen». Nå henger det lokalprodusert reklame for konserten rundt i hele bydelen.

Publisert

Konsertens røde tråd er tematikk rundt psykisk helse og fellesskap. Ila og Bolteløkka skoles musikkorps har øvd inn et spesialrepertoar til konserten samtidig med forberedelsene til 17. mai.

— Vi ville gi folk en gratis konsert som var så åpen som mulig, nettopp fordi det skal være lett å komme selv om man kommer alene, sier korpsleder Hallvord Reiar Michaelsen Steen.

En av 600 plakater er hengt opp ved Bislett stadion. Collettsgate i bakgrunnen til høyre.
En av 600 plakater er hengt opp ved Bislett stadion. Collettsgate i bakgrunnen til høyre.

Korpset har fått frivillighetsmidler fra bydel St. Hanshaugen og støtte fra Obos gir tilbake.

— Morsomt å lage noe for andre

Agnes Skjæret (13) var med i gruppa som laget en av de plakatene som er blitt trykket opp og hengt rundt omkring i bydelen. Hun synes det var fint å være med på prosjektet, særlig fordi det var mye selvstendig arbeid.

— Vi bestemte selv hvordan vi lagde plakaten, materialbruk, ideer og alt sammen. Det var også mye morsommere å skulle lage noe for noen andre. Det har vi ikke gjort før, forteller Agnes.

— Gøy å se plakatene ute i gata

Jack Lien (13) var med i gruppa som lagde plakatene hvor det står «Les» og «Se» med store bokstaver. Informasjonen om korpskonserten står i liten skrift. Ideen var at plakatene skulle vekke nysgjerrigheten til forbipasserende.

— Det var et morsomt prosjekt. Det var noe helt spesielt fordi man kan se plakatene ute i gatene, folk kan se dem. Det er gøy, sier Jack.

— Kult å bestemme selv

Vanessa Gabrielsen (12) har samarbeidet med to medelever om plakaten med en tuba som er dekket med bilder av folk som er ... ja, sammen.

— Det var veldig kult at vi kunne bestemme selv akkurat hva vi ville gjøre, og ideen ga seg selv egentlig, sier hun.

— Dere hadde en profesjonell plakatmaker som lærer en dag. Hvordan var det?

— Det hjalp veldig. Han ga oss gode ideer og hadde litt mer erfaring enn lærerne våre, sier Vanessa.

Hun synes det er stas at arbeidene deres blir brukt ute i det virkelige livet.

Plakat på Lille Bislett ved Sofiesgate.
Plakat på Lille Bislett ved Sofiesgate.

— De meste vi lager henger på veggen på skolen eller i klasserommet. Dette betydde litt mer, sier hun.

To dager med bare kunst- og håndverkstimer

Det var en av korpsmødrene i Ila og Bolteløkka skolekorps som kom med ideen om å få elever til å lage plakatene, forteller korpsleder Hallvord.

Kunst- og håndverkteamet på Ila ble i fyr og flamme da de fikk henvendelsen, og satte i gang. Lærerne Elisabeth Holm og Frederikke Wikøren Ila skole, slapp nærmest alt de hadde i hendene da de fikk eposten fra korpset.

Elisabeth Holm forteller at de satte av to hele dager til prosjektet sammen med hele sjuende trinn.

— Vi fikk til og med penger fra korpset til å leie inn en profesjonell plakatkunstner, Eivind Stoud Platou. Han ga elevene en skikkelig kickstart, sier Holm.

Fikk råd og ideer fra fagfolk

Korpset inntar scenen i St. Hanshaugen park klokka 18.00 den 2. juni, og med seg har de gjester og overraskelser i tillegg til et delvis nytt repertoar.

Korpsleder Hallvord er glad for å kunne gi korpsmusikantene opplevelsen av å bidra med å spre glede til andre.

— Psykisk helse lå som et innspill i utlysningen av frivillighetsmidlene, og jeg tenkte med en gang at dette var interessant for oss, sier Steen.

Han har vært i møter med Fontenehuset på Holbergs plass og helsesøstrene på Ila skole og på Bolteløkka skole for å få innspill og ideer til konserten.

— Det kommer en hilsen fra helsesøstrene på konserten, vi skal ha diktopplesning og så planlegger vi en del allsang. Vi håper folk tar med seg mat til en piknik og virkelig kjenner på at vi kan samle oss og være sammen igjen, sier korpslederen.

Til sammen ti plakater ble valgt ut for trykk. 600 plakater skal henges opp rundt omkring i bydel St. Hanshaugen og tilstøtende strøk og områder.
Til sammen ti plakater ble valgt ut for trykk. 600 plakater skal henges opp rundt omkring i bydel St. Hanshaugen og tilstøtende strøk og områder.
Powered by Labrador CMS