Dette basketstativet uten kurv på Vålerenga skole er det ikke mulig å spille basket på. Foto: Vegard Velle
Dette basketstativet uten kurv på Vålerenga skole er det ikke mulig å spille basket på. Foto: Vegard Velle

Kommunen snur om basketkurvene: Byråd Kjetil Lund instruerte i dag Undervisningsbygg om at basketkurvene ikke skal ned om sommeren

Etter at VårtOslo omtalte at Undervisningsbygg tok ned basketkurvene på en rekke sentrumsskoler i sommer, sier nå byråd Kjetil Lund: – Sånn kan vi ikke ha det.

Publisert

– Jeg leste i VårtOslo om basketkurvene som Undervisningsbygg tok ned, og jeg reagerte umiddelbart. Jeg vil nå informere deg om at jeg har kontaktet Undervisningsbygg og gitt dem beskjed om at basketkurvene ikke skal ned om sommeren. Jeg forsikret meg også om at de setter dem opp igjen så raskt som mulig, sier byråd for næring og eierskap, Kjetil Lund.

– Sånn kan vi ikke ha det

I en sak VårtOslo publiserte i morges, omtalte vi hvordan Undervisningsbygg har tatt ned basketkurvene ved minst fem osloskoler. Begrunnelsen til Undervisningsbygg er naboklager på grunn av støy fra basketbanene, ofte etter klokken 22.

Nedmonteringen av basketkurvene har betydd at sentrumsungdom, som fra før har dårlig tilgang på idrettsanlegg, ikke har kunnet bruke basketkurvene på sentrumsskolene.

– Sånn kan vi ikke ha det. Basket er et godt og gratis tilbud og bør være tilgjengelige om sommeren. Vi tar på alvor at det har vært bråk etter klokken 22 på kvelden, men dette er ikke i seg selv et godt nok argument til å fjerne et så viktig tilbud. Derfor har vi bedt Undervisningsbygg om å finne alternative tiltak mot denne støyen.

Undervisningsbygg har satt opp et stort skilt ved siden av banen om kveldsro. Foto: Vegard Velle
Undervisningsbygg har satt opp et stort skilt ved siden av banen om kveldsro. Foto: Vegard Velle

– Ikke slik vi håndterer ordensproblemer

Lund sier at Undervisningsbygg nå har god tid til å finne ut hvordan de skal håndtere støyproblemene til neste sommer.

– Å fjerne basketkurvene er ikke en god metode for å håndtere ordensproblemer. Tvert imot er basket et viktig aktivitetstilbud. Det at noen kan feste utover kvelden, får vi håndtere på andre måter.

– Ungdommene våre fortjener bedre

Også ungdomspolitikere i Oslo reagerer sterkt.

– Dette er hårreisende på vegne av ungdommene våre, sier Thea Ullhaug Pope, fra MDG i Gamle Oslo.

Bydelspolitiker Agnes Nærland Viljugrein vil følge opp saken med basketkurvene. Foto: Privat
Bydelspolitiker Agnes Nærland Viljugrein vil følge opp saken med basketkurvene. Foto: Privat

– Nei, dette går faktisk ikke an, sier Agnes Nærland Viljugrein fra Arbeiderpartiet. Begge to sitter i oppvekstkomiteen i bydel Gamle Oslo.

– Ungdom i Gamle Oslo mangler allerede steder å henge og drive med idrett. Da kan vi ikke ta fra dem de stedene de har. Her må heller politiet gripe inn, hvis det går over styr.

Ullhaug er enig. – Vi kommer til å følge opp denne saken videre. Ungdommene våre fortjener flere steder å være, ikke færre.

Powered by Labrador CMS