Nestleder av bydelsutvalget i Gamle Oslo, Agnes Viljugrein, og samarbeidspartiene vil forsøke å redde juniorklubben på Grønland. Foto: Privat
Nestleder av bydelsutvalget i Gamle Oslo, Agnes Viljugrein, og samarbeidspartiene vil forsøke å redde juniorklubben på Grønland. Foto: Privat

Bydelspolitikerne i Gamle Oslo vil forsøke å redde Grønlands eneste juniorklubb

� Jeg lover at vi skal gjøre det vi kan for å finne penger til penger til ungdomstilbudet på Grønland. Vi kan ikke leve med at det blir svekka. Det er viktig at ungdommene i bydelen har noe å gjøre på kveldstid, sier Agnes Viljugrein, nestleder i bydelsutvalget i Gamle Oslo.

Publisert

Nylig kunne VårtOslo fortelle at bydel Gamle Oslo ikke vil fortsette driften av Grønlands eneste juniorklubb, JuniorklubbenVahl skole, når prosjektperioden utløper ved nyttår. Barn og foreldre fortviler over avgjørelsen. Nå får de et nytt håp ved at bydelspolitikerne vil se på muligheten for å fortsette driften av klubben.

— Vi vet at 60 prosent av barna i dette området vokser opp i fattigdom, og vår viktigste oppgave i den neste perioden er å få ned antallet som lever i fattigdom i vår bydel. Vi kan ikke akseptere at de samtidig får et dårligere fritidstilbud i nærmiljøet sitt, sier Arbeiderpartiets gruppeleder og nylig valgte nestleder i bydelsutvalget i bydel Gamle Oslo, Agnes Nærland Viljugrein.

Bydelen trenger tilbud til barn og unge

Ap-politikeren mener det blir helt feil å bygge ned ungdomstilbudet i bydelen. Hun mener det heller bør styrkes.

— I hele Gamle Oslo trengs det et bedre tilbud for barn og unge. Mange av de som vokser opp her har ikke har pengene til å betale i dyre dommer for fritidsaktiviteter andre barn har råd til. Dessuten forebygger dette tilbudet kriminalitet, understreker hun.

Brukerne av juniorklubben ved Vahl skole frykter nedleggelse av klubben. Nå får de hjelp av lokalpolitikerne i bydel Gamle Oslo. Foto: Christian Boger
Brukerne av juniorklubben ved Vahl skole frykter nedleggelse av klubben. Nå får de hjelp av lokalpolitikerne i bydel Gamle Oslo. Foto: Christian Boger

Ap-politikeren er glad for engasjementet barn og foreldre viser for å redde fritidstilbudet.

— Det gjorde inntrykk da foreldrene dukket opp i forrige bydelsutvalgsmøte og fortalte om ståa. Vi ante ikke noe om dette før foreldrene fortalte oss om det, sier Viljugrein.

Avgjøres i desember

Nå blir juniorklubbens framtid et spørsmål for bydelens politikere under budsjettbehandlingen i desember. Viljugrein vil ikke si helt sikkert at kuttene i fritidstilbudet blir stoppet, men sier følgende:

— Det viktigste for meg nå er å få sagt tydelig ifra til alle de foreldrene og andre som har tatt kontakt med oss og er bekymra. Det er ikke er aktuelt for oss at barna på Grønland ikke har et godt nok tilbud. Jeg lover at vi skal gjøre det vi kan for å finne penger til å sikre at alle barn og unge på Grønland får ha et skikkelig fritidstilbud.

Sammen med Miljøpartiet De Grønne og SV, har Arbeiderpartiet flertallet i bydelsutvalget.

Powered by Labrador CMS