Justice for George Floyd. Plakat fra Minneapolis i USA.
Justice for George Floyd. Plakat fra Minneapolis i USA.

George Floyd-markeringen i dag. Dette skjer

Over 18.000 har nå sagt på Facebook at de vil delta i We can't breathe - rettferdighet for George Floyd-markeringen.

Publisert Sist oppdatert

Den offisielle demonstrasjonen i Oslo foregår foran Stortinget klokka 17. Her vil det bli holdt appeller, det blir musikk og slamming. I tillegg skal det organiseres en menneskelige kjede i Oslo. Alt blir streamet live.

Det tidligere bebudede arrangementet foran den amerikanske ambassaden er avlyst og blir ikke noe av.

Vil knele i åtte minutter

Fra klokka 17 vil arrangørene fra Arise og African Students Association knele i åtte minutter i solidaritet med ofrene for rasisme.

Noen har tatt initiativer til lokale demoer rundt om i byen. Det går an å møtes i nærparken eller plassen utenfor borettslaget klokka fem og gå ned på kne i 8 minutter, foreslår Jabulisile Sibeko i en Facebook-post.

På Holmlia spiller organist Hans Olav Baden amerikanske håpssanger under sin ukentlige klokkespillkonsert.

– Holmlias største instrument klinger i solidaritet med alle de som nå kjemper for å bli sett som likeverdige mennesker, og til minne om George Floyd, sier organist Baden.

Blir ikke nektet å delta

Myndighetene vil ikke nekte demonstrasjonen av smittevernhensyn. Politiet har sagt at de ikke ønsker å gripe inn som smittevernpoliti. Men hold én meters avstand til andre, og ikke klem noen! Det kan bli trengsel i kollektivtrafikken, og du kan bli nektet adgang, så beregn god tid.

Send gjerne bilder fra markeringen til [email protected]

PS: Denne saken har du fått lese gratis. Vi håper at du syntes den var bra. Vi lever av og for oslofolk. Tegn et abonnement, slik at vi kan fortsette å lage god journalistikk som engasjerer og rører deg, der du lever.