Raymond Johansen har gjort eiendomsskatten til en kampsak mellom øst og vest, mener John Sverre Svendsen. Foto: Privat

Pensjonist anker eiendomsskattesaken mot Oslo kommune

Publisert

– Byrådsleder Raymond Johansen har gjort eiendomsskatten til en kampsak mellom øst og vest. 

I juni førte Huseiernes Landsforbundsaken om eiendomsskatt i Oslo tingrett. Organisasjonen sto i spissen for 3500 boligeierne i gruppesøksmålet mot Oslo kommune, men tapte. Nå tar pensjonist John Sverre Svendsen over fra Huseiernes Landsforbund som representant i gruppeanken mot Oslo kommune.

– Raymond Johansen sier at det bare bor rike mennesker på denne kanten av byen, men det stemmer jo ikke. Det er mange vanlige mennesker i de vestlige bydelene, og derfor rammer skatten asosialt, sier pensjonist John Sverre Svendsen til VårtOslo.

Usolidarisk skatt

Svendsen har ikke noe mot å betale eiendomsskatt, men mener skatten stort sett bare rammer bydelene i vest og derfor er usolidarisk.

– Vi tapte første runde i saken fordi dommeren mente dette var en politisk beslutning som kommunen kunne ta. Men eiendomsskatten tar ikke hensyn til betalingsevne eller om du har gjeld på huset. De som har gjeld, får en kjempebelastning og må kanskje redusere vedlikeholdet.

Ønsker å ta saken til Høyesterett

Den tidligere siviløkonomien og sivilingeniøren bor sammen med ektefellen i en drøyt 200 kvadratmeter stor villa på Røa i bydel Vestre Aker. Svendsen måtte i år betale eiendomsskatt på nærmere 16.000 kroner til kommunen.

– Denne saken angår svært mange, ikke minst pensjonister som meg selv, som har gamle hus. Siden saken er av stor prinsipiell verdi, vil vi forsøke å anke den direkte til Høyesterett.

Advokatfirmaet Wiersholm fortsetter å kjøre saken, og alle de 3500 som var med på det forrige gruppesøksmålet blir automatisk med på anken.

Powered by Labrador CMS