Flere hundre pepperkaker ble til slutt pakket i kakebokser. Julestemning hjelper på arbeidsinnsatsen. Det har Camilla Hegrestad og Marianne Braastad forstått og stilte opp som amerikanske reinsdyr på pepperkakebakingen hos Mills. Foto: Anders Høilund

I år blir det ekstra smakfulle pepperkaker på Fattighusets juletrefest

� Tyrkisk pepper er godt i pepperkakedeigen. Gløgg er også en fin smakstilsetning, sier Mills-kokken Erik Egtvedt. I år får Fattighuset på Grønland ekstra gode pepperkaker.

Publisert

Mat- og merkevarehuset Mills i Sofienberggata lager egentlig ikke pepperkaker. Men på forespørsel fra Fattighuset i Grønlandsleiret produserte de noen kilo spesielle pepperkaker.

Like etter forespørslen fra Fattighuset spurte også organisasjonen Visit Løkka om det var mulig å bestille pepperkaker til julegateåpningen på Løkka sist helg.

Les også: Alf Folmer (97) debuterer med musikkvideoen «Jul på Løkka». Denne videoen MÅ du se

Piff opp pepperkakedeigen hjemme

Pepperkakene fra Mills har noen ingredienser som også vi vanlige pepperkakebakere enkelt kan tilsette i hjembaksten.

Foto: Anders Høilund

— Mills lager ikke pepperkaker, men vi lager jo noen av ingrediensene til deigen, så som Melange margarin. Dette fikser vi, sa informasjonssjef Hege Rognlien.

— Ikke helt som i Hakkebakkeskogen

Så satte innovasjonskokk Erik Egtvedt til å lage deigen, og trommet sammen hele markedsavdelingen for å kjevle ut deig og trykke ut pepperkakeformer.

Pepperkakebakerne hos Mills har også forslag på hvordan du kan piffe opp smaken på din egen pepperbakst.

Tone Staum i dyp konsentrasjon for å utnytte hvert gram av den spesiallagede pepperkakedeigen. I bakgrunnen Ingvild Denstad. Foto: Anders Høilund

— Jeg har ikke helt fulgt bakemester Harepus sin oppskrift fra Hakkebakkeskogen, sier Erik Egtvedt.

— Jeg har hatt i mer krydder, så dette er på en måte dobbeltpeprede pepperkaker, sier innovasjonskokken.

Egtvedt arbeider til daglig som produktutvikler for Mills.

— Tyrisk pepper og Jägermeister

Han foreslår å piffe opp pepperkakedeigen hjemme. Spesielt hvis det er voksne som skal spise kakene

— Knust tyrkisk pepper er godt i pepperkakedeigen. Gløgg er også en fin smakstilsetning. Dessuten gjør gløggen kakene mer seige.

— En skvett Jägermeister er også populært å tilsette pepperkakene, sier Egtvedt.

Alkoholen forsvinner steking, så jägermeisterpepperkakene er helt alkoholfrie.

Mills egen innovasjonskokk Erik Egtvedt hadde laget pepperkakedeigen, men ikke slavisk fulgt den berømte oppskriften til bakemester Harepus i Hakkebakkeskogen. Foto: Anders Høilund

Med hele markedsavdelingen i arbeid gikk arbeidet med pepperkakene fort unna, selv om kjevlemaskinen streiket.

— Selv om det er første gangen vi gjør dette på Mills, har alle sikkert flere års erfaring hjemmefra. Dette kan ikke gå galt, sa produktsjef Adrian Wollf Nesse.

Powered by Labrador CMS