Mest lest
Her kan du melde deg på VårtOslo sitt nyhetsbrev.
Vennligst fyllt ut skjemaet på denne siden for å motta gratis nyhetsbrev fra oss.
Mat- og merkevarehuset Mills i Sofienberggata lager egentlig ikke pepperkaker. Men på forespørsel fra Fattighuset i Grønlandsleiret produserte de noen kilo spesielle pepperkaker.
Like etter forespørslen fra Fattighuset spurte også organisasjonen Visit Løkka om det var mulig å bestille pepperkaker til julegateåpningen på Løkka sist helg.
Les også: Alf Folmer (97) debuterer med musikkvideoen «Jul på Løkka». Denne videoen MÅ du se
Pepperkakene fra Mills har noen ingredienser som også vi vanlige pepperkakebakere enkelt kan tilsette i hjembaksten.
— Mills lager ikke pepperkaker, men vi lager jo noen av ingrediensene til deigen, så som Melange margarin. Dette fikser vi, sa informasjonssjef Hege Rognlien.
Så satte innovasjonskokk Erik Egtvedt til å lage deigen, og trommet sammen hele markedsavdelingen for å kjevle ut deig og trykke ut pepperkakeformer.
Pepperkakebakerne hos Mills har også forslag på hvordan du kan piffe opp smaken på din egen pepperbakst.
— Jeg har ikke helt fulgt bakemester Harepus sin oppskrift fra Hakkebakkeskogen, sier Erik Egtvedt.
— Jeg har hatt i mer krydder, så dette er på en måte dobbeltpeprede pepperkaker, sier innovasjonskokken.
Egtvedt arbeider til daglig som produktutvikler for Mills.
Han foreslår å piffe opp pepperkakedeigen hjemme. Spesielt hvis det er voksne som skal spise kakene
— Knust tyrkisk pepper er godt i pepperkakedeigen. Gløgg er også en fin smakstilsetning. Dessuten gjør gløggen kakene mer seige.
— En skvett Jägermeister er også populært å tilsette pepperkakene, sier Egtvedt.
Alkoholen forsvinner steking, så jägermeisterpepperkakene er helt alkoholfrie.
Med hele markedsavdelingen i arbeid gikk arbeidet med pepperkakene fort unna, selv om kjevlemaskinen streiket.
— Selv om det er første gangen vi gjør dette på Mills, har alle sikkert flere års erfaring hjemmefra. Dette kan ikke gå galt, sa produktsjef Adrian Wollf Nesse.