Operaen, Barcode 2015. Foto: Adrian Bugge
Operaen, Barcode 2015. Foto: Adrian Bugge

Fjordbyen – en fotografisk oppdagelsesferd. Se bildene

Den nye byen er en utstilling med Oslo-bilder fra fjordbyen de siste 15 årene. Fotograf Adrian Bugge har fotografert sine personlige inntrykk fra Bjørvika, et av Oslos største byutviklingsprosjekt i nyere tid.

Publisert

Fotografiene i utstillingen er Adrian Bugges visuelle tolkninger av omstridte steder og bygninger slik som Barcode, Munchmuseet og Sukkerbiten.

– Jeg begynte med å fotografere de delvis lukkete havneområdene som få var interessert i før de skulle jevnes med jorden. Etterpå, når alt er forandret, fikk disse bildene en ny betydning. I de nye områdene har jeg prøvd å se bort fra de åpenbare postkortmotivene og heller forsøkt å formidle hvordan jeg personlig opplever dem, sier Adrian Bugge.

Gir ut fotobok

Tidligere i år utga han fotoboken «Den nye byen» (2019) på Kunstbokforlaget Uten Tittel og utstillingen er en videreføring av denne, ifølge en pressemelding.

Utstillingen varer frem til 29. september. Under Oslo Kulturnatt (13. september kl. 18) blir det et arrangement i utstillingen, der forfatter Ole Robert Sunde (som har skrevet et essay i Dagbladet med utgangspunkt i Bugges bilder) deltar i en samtale med forfatter Hans Petter Blad og arkitekt Halvor Weider Ellefsen. Temaet er Fjordbyen og hvordan den fremstilles i fotografi.

Adrian Bugge jobber med langvarige prosjekter hvor han visuelt undersøker omgivelser. Samlet viser bildene hvordan området forandres over tid.

Utstillingen vises i Fotografiens Hus, i Rådhusgata 20.

En fotoreise i Bjørvika

Powered by Labrador CMS