Moldes Magnus Wolff Eikrem (bak i midten) setter inn 2-0 forbi keeper Adam Larsen Kwarasey på Aker Stadion. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix

Nytt Molde-mareritt for Vålerenga

Molde er blitt et vondt mareritt for Ronny Deilas menn. Anført av en opplagt Magnus Wolff Eikrem gjorde Molde hjemturen til Vålerenga vond.

Mens Moldes tidligere manager Ole Gunnar Solskjær var opptatt med forberedelsene til Manchester Uniteds mesterligakvartfinalen mot Barcelona, varmet hans tidligere lag opp med seier over Vålerenga og tabelltopp.

Kampen var framskutt fra 15. serierunde, ettersom Molde er opptatt med kvalifisering til europaligaen i juli.

Ufarlige foran mål

Moldes nye spiss Ohi Omoijuanfo viste noen gode eksempler på at han virkelig vil bli en stor hit hos Molde. Han utnyttet hurtigheten og stakk fra Vålerenga-forsvaret etter en utsøkt bakromspasning fra Magnus Wolff Eikrem før det var spilt seks minutter. Den giftige spissen tok ned ballen og satte den i det lengste hjørnet for Adam Larsen Kwarasey. Det var hans annet mål på rad.

– En god start. De sto høyt og ga oss mye bakrom. Vi burde brukt meg mer enn vi gjorde, sa Ohi.

Vålerenga hadde mye ballbesittelse, men klarte aldri å skape de helt farlige mulighetene foran Andreas Linde annet enn et og annet skuddforsøk som Linde hadde god kontroll på.

Moldes Magnus Wolff Eikrem (midten) gratuleres for 2-0 av Ruben Gabrielsen og Ohi Omoijuanfo (t.h.) i eliteseriekampen i fotball mellom Molde og Vålerenga på Aker Stadion. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix

Punkterte kampen

Etter hvilen gjorde Molde ytterligere to mål før det var gått åtte minutter. Først fikk Eikrem heltreff fra distanse etter fem minutter. Det var hans tredje mål på tre kamper. Eikrem fikk herje og dominerte stort på Moldes midtbane.

Eirik Ulland Andersen gjorde 3-0 på straffespark et par minutter senere etter at Vålerengas Sam Adekugbe hadde dratt Ohi ned inne i feltet.

Før timen var spilt klarte Vålerenga å redusere. Magnus Nakkim, som vikarierte på høyrekanten for utestengte Efraín Juárez, var våkent framme i feltet etter et frispark fra Bård Finne.

Vålerengas trener Ronny Deila etter tapet i eliteseriekampen i fotball mellom Molde og Vålerenga på Aker Stadion. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix

Kwarasey på bærtur

Etter reduseringen kastet Deila innpå Herolind Shala og Aron Dønnum. Plutselig klarte laget også å skape mye foran Molde-målet. Men offensiven kostet. Adam Larsen Kwarasey var litt vel optimistisk da han var ute på en bærtur ni minutter før slutt.

Martin Ellingsen hadde en enkel jobb da han satte 4-1 fra lang distanse etter at Kwarasey var helt ute på 30 meter og taklet. Ballen havnet hos Eirik Hestad, som sendte den videre til Ellingsen.

– Vi framsto mye mer som oss selv. Vi leverer mye bra fotball, men vi gjør for mange individuelle feil, og det er det vi taper på. Mot gode lag som Molde blir vi hardt straffet på våre dumme feil, sier Vålerenga-trener Ronny Deila.

Neste kamp for Vålerenga er søndag 14. april kl 20. Laget tar imot Tromsø på Intility Arena.