FC Lokomotiv Moskva Eder Lopes header inn 1-0 bak Vålerengas Kristoffer Klaesson i en treningskamp i Marbella i februar i år.
FC Lokomotiv Moskva Eder Lopes header inn 1-0 bak Vålerengas Kristoffer Klaesson i en treningskamp i Marbella i februar i år.

19-åringen Kristoffer Klaesson får tillit i VIF-målet når serien starter

Dag-Eilev Fagermo har gjort sitt keepervalg. 19-åringen Kristoffer Klaesson danker ut Vålerengas keeper-veteran Adam Larsen Kwarasey i serieåpningen.

Publisert

— Det jeg har sett treningsmessig, er at Kristoffer Klaesson er et kjempetalent. Så er spørsmålet om vi får det ut? Det blir først og fremst en jobb han må gjøre sammen med trenerteamet, sier VIF-trener Dag-Eilev Fagermo til Eurosport.no.

Saken ble først omtalt i Dagsavisen.

— Så handler det om tillit. Erfaringen min viser at tillit er noe unge spillere trenger for å bli gode. Du er ikke Eliteserien-spiller, du blir det, sier Fagermo.

Kwarasey på utgående kontrakt

Telemarkingen liker å gi unge spillere sjansen, og Klaesson går rett inn i den kategorien.

I Odd valgte Fagermo å satse på Sondre Rossbach som keeper da han var 19 år. Det viste seg å være en riktig avgjørelse.

Målvaktveteranen Adam Larsen Kwarasey har slitt med ryggen i lang tid, og han er også på utgående kontrakt i VIF.

Vålerenga starter Eliteserien med bortekamp mot Sarpsborg om vel en uke.

PS: Denne saken har du fått lese gratis. Vi håper at du syntes den var bra. Vi lever av og for oslofolk. Tegn et abonnement, slik at vi kan fortsette å lage god journalistikk som engasjerer og rører deg, der du lever. Til deg som allerede abonnerer, tusen takk.

Powered by Labrador CMS