Vålerenga-keeper Adam Larsen Kwarasey hadde ikke sin beste kamp i kveld. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix

Keepertabbe og rødt kort sprakk Vålerengas boble

Vålerenga ble utklasset 0-3 av et effektivt Lillestrøm og røk på sesongens første hjemmetap lørdag. Kampen endte som en ren ydmykelse på en nær fullsatt hjemmestadion.

Det var som vanlig duket for fest da Vålerenga tok imot Lillestrøm i det som må kalles eliteseriens mest uvurderlige oppgjør. Livet har smilt til Enga-fans den siste tiden. Ikke så mye til LSK. Men så var det dette med VIF-LSK, da. Et oppgjør som er så godt som umulig å forutse, eliteseriens desidert jevneste mest uforutsigbare oppgjør.

Klanen virket i fyr og flamme, og allerede etter ti sekunder kom Vålerenga med et skremmeskudd. Magnus Lekven fyrte av på halvvolley fra nesten 20 meter. Ballen gikk 20 cm over tverrliggeren.

Etter 11 minutter kom Oslo-laget til nok en kjempesjanse. Chidera Ejuke spilte gjennom Fitim Azemi, som prøvde å lobbe ballen over keeper Marko Maric. Ballen strøk stolpen.

Chidera Ejuke var Vålerengas farligste spiller mot Lillestrøm: Foto: Audun Braastad / NTB scanpix

Keepertabbe ga mål

Men det var romerikingene som skulle ta ledelsen. Etter et kvarter fyrte Daniel Gustavsson av et skudd med god retning. Adam Larsen Kwarasey måtte ut i full strekk, og kunne lett slått ballen til corner. Han valgte derimot, noe ambisiøst, å holde ballen. Thomas Lehne Olsen kunne enkelt trille inn 0-1.

Etter 25 minutter kom igjen Vålerenga. Ejuke var igjen regissør og kom seg, som seg hør og bør, rundt Lillestrøms back. I mangel på gode pasningsalternativer, dro han seg innover i banen og spilte til Aron Dønnum. Etter litt tilfeldigheter endte ballen i beina på Ejuke, alene med keeper. Han fikk strukket ut en fot, men keeper var først på ballen. Dønnum fikk heller ikke satt returen i mål.

Vif var klart best. Likevel ebbet den første omgangen ut i en noe ufortjent Lillestrøm-ledelse.

Tannløst VIF

I andre omgang fortsatte Vålerenga å styre, uten å skape det helt store. Det ble mye nesten. Det var først i det 61. minutt at noe skjedde. Lillestrøm slo et frispark inn i boksen. Jonatan Tollås Nation headet ballen ut, men etter mye klabb og babb, endte ballen foran mål. Lehne Olsen fikk æren av å ekspedere inn 0-2. Meget heldig scoring. Etter dette virket Vålerenga tannløse.

Rundt 70 minutter slo Lillestrøm en corner. Ballen havnet på bakre stolpe og Tobias Salquist fikk lirket ballen over streken.

Kanarifuglene var 3-0 over Vålerenga på en nær fullsatt station. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix

Rødt kort til Azemi

Ti minutter før slutt skulle den dystre kvelden bli enda dystrere, da Fitim Azemi fikk sitt andre gule og ble sendt i dusjen.

Tre Lillestrøm-scoringer og et ineffektivt Vålerenga ble utslagsgivende i kveld. Resultatet må man kunne kalle lite representativt. Samtidig vil Vålerenga neppe være fornøyd med det defensive etter kveldens kamp.