VIFs Mohammed Abu fikk to gule kort på to minutter i andreomgangen mot Viking, og måtte forlate banen. Her i duell med Vikings Tommy Høiland før de skjebnesvangre kortene ble delt ut. Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix

Mohammed Abu utvist etter to gule på to minutter. Men Vålerenga kapret likevel poeng i Stavanger

Med ti mann på banen satte Vålerenga og Chidera Ejuke inn 1-0 borte mot Viking. Men siddisene slo raskt tilbake og utlignet. Dermed ble det en lang 2. omgang i Stavanger for St. Hallvards menn

Vålerengas Mohammed Abu klarte mesterstykket å pådra seg to gule på to minutter i 2. omgang borte mot Viking. Men med en mann mindre på banen var det likevel VIF som gikk opp i ledelsen 1-0.

— Dårlig 1. omgang

Viking – Vålerenga 1-1 (0-0) SR-Bank Arena 7.659 tilskuere

Mål: 0-1 Chidera Ejuke (69), 1-1 Tommy Høiland (71). Dommer: Tommy Skjerven, Kaupanger. Gult kort: Mohammed Abu (57), Johan Lædre Bjørdal (89), Vålerenga, Zymer Bytyqi (78), Viking. Rødt kort: Mohammed Abu (59, to gule), Vålerenga.

Vålerengas innbytter Deyver Vega kjørte sirkus med Vikings Adrian Nilsen Pereira før han serverte ballen til Chidera Ejuke. Nigerianeren mottok ballen inne i boksen og hamret den i mål. Men det hjalp lite. Siddisene utlignet rett etterpå og lagene var like langt. Dermed ble det en lang siste halvdel av anderomgangen for VIF-trener Ronny Deilas menn.

Med en mann mindre, etter at Abu ble utvist i 2. omgang, sendte Chidera Ejuke Vålerenga opp i ledelse etter 68 minutter. Men drøyt to minutter sener utlignet Viking til 1-1. Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix

— Førsteomgangen er dårlig. Vi gjør ikke det vi er enige om. Men gutta viser moral og det er sterkt at vi holder unna med 10 mann. Det var sterkt av gutta, sa Deila til tv-kanalen MAX etter kampslutt.

VIF-treneren fikk medhold fra målscorer Ejuke, som fortalte at han har trent avslutninger den siste uka.

— Slåss for hverandre

— Vi måtte bare slåss og jobbe for hverandre. Og, ja, jeg har jobbet med avslutninger den siste uka, sa Ejuke til MAX.

Poengmessig har Vålerengas sesongstart vært mer enn godkjent, selv om seieren mot Odd i forrige runde må kunne kalles marginal. VIF har samtidig slitt borte, og det var et formsterkt Viking som startet best.

Vikings Zlatko Tripic i duell med Vålerengas Efraín Juárez på SR-Bank Arena i Stavanger. Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix

Allerede etter 8 minutter dro Tommy Høiland av Jonathan Tollås Nation inne i boksen, men klarte ikke å overliste Adam Larsen Kwarasey. Fem minutter senere fant Vikings Zlatko Tripic lagkamerat Ylldren Ibrahimaj, som banket til på volley. En god benparade av Kwarasey var det som sto i mellom Viking og ledermålet.

Kjempesjanse til Enga

Etter 29 minutter kom Vålerengas første kjempesjanse. Ivan Näsberg mottok ballen på en corner og feide til fra 8-9 meters hold. Ballen hadde en skummel retning, men hadde gått utenfor. Bård Finne måtte stokke beina noe fort, og fikk så vidt slengt ut en fot, men ballen trillet like utenfor stolpen. Enorm sjanse for VIF.

— Det var en god kamp med mange gode dueller. Vi hadde helt klart de største sjansene, men jeg er imponert over Vålerenga, sier Viking-trener Bjarne Berntsen. Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix

På angrepet som fulgte var det igjen Viking og Tripic, banens beste, som skulle gjøre livet vanskelig for Vålerenga-forsvaret. Et skudd fra kloss hold ble igjen reddet av en meget god Kwarasey.

På den påfølgende corneren kom Kristian Thorstvedt til et skudd etter litt klabb og babb, men ballen gikk utenfor. Vålerenga hang i en tynn tråd. En meget jevnspilt 1. omgang var i all hovedsak preget av sjanser til begge lag, et Viking-lag som lå lavt og kontret, og et VIF som trillet og styrte banespillet.

VIF mistet initiativ

Etter pause skulle derimot kampen endre karakter fullstendig. Mohammed Abu fikk de to gule på rappen, noe klønete, og ble utvist. Viking tok over initiativet fullstendig. Men det var St. Hallvards menn som skulle få snuse på tre poeng først.

— Gutta viser moral og det er sterkt at vi holder unna med 10 mann, mener VIF-trener Ronny Deila. Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix

Deyver Vega erstattet Bård Finne i det 66. minutt, og hadde åpenbart fått klar beskjed om å utfordre på sin kant. Det tok kun tre minutter før han sendte Adrian Nilsen Pereira i pølseboden, både to og tre ganger, før han på sylfrekt vis vippet ballen til en umarkert Chidera Ejuke. Han banket en på ingen måte ferdigscora ball opp i nettaket.

Bjarne Berntsen imponert

Men lukten av tre poeng skulle vise seg å kun være en dunst. Bare to minutter senere landet ballen i beina på Vikings Tommy Høiland, som enkelt kunne hamre ballen bak en sjanseløs Kwarasey. Kampen ebbet dermed ut i noen halvsjanser til begge lag. I all hovedsak Viking, som var én mer.

— Det var en god kamp med mange gode dueller. Vi hadde helt klart de største sjansene, men jeg er imponert over Vålerenga, sa Viking-trener Bjarne Berntsen til MAX.

Alt i alt må Vålerenga si seg fornøyde med ett poeng mot et bra Viking i Stavanger, og 4. plass etter sju kamper. Vålerenga har fem poeng opp til serieleder Molde, mens Viking er ytterligere ett poeng på etterskudd.

Stavanger-klubben har samtidig en kamp til gode på både Molde og Vålerenga.