Jubel blant VIF-fansen når Vålerenga får 2-0 mot Brann. Foto: Johannes Hellstrand Frøshaug

Vålerenga i full fyr mot Brann

Vålerenga knuste Tromsø forrige helg og er tilbake på vinnersporet. Vålerenga - Brann er et klassisk oppgjør i norsk fotball og pleier å være intenst. Så var ikke tilfelle i kveld.

Brann har investert store summer for å sikre seg sju nye spillere på overgangsmarkedet. Blant dem Kristiansunds Daouda Bamba, som kostet klubben et sted mellom åtte og ni millioner kroner. Samt Thomas Grøgaard, fra Odd, Christian Eggen Rismark, fra Ranheim, og Ruben Yttergård Jenssen, fra nederlandske Groningen.

Historisk sett har Vålerenga hatt godt tak på Brann i Oslo. De har faktisk kun tapt én gang mot dem siden 2010.

• Vålerenga – Brann 2-0 (0-0)
  • 11.759 tilskuere
  • Mål: 1-0 Amin Nouri (56), 2-0 Felix Myhre (90).
  • Dommer: Rohit Saggi, Drafn.
  • Gult kort: Fredrik Haugen og Daouda Bamba, Brann. Sam Adekugbe, Vålerenga.

Keepertabbe fra Brann?

Både Sam Johnson og Luis Felipe Carvalho da Silva var tilbake fra skade, men ingen startet.

Første omgang ble en ganske treig affære. Mye trilling fra begge lag. Samtidig kom begge til hver sin store sjanse. Bare en god Adam Larsen Kwarasay reddet Vålerengas forsvar. Utover det var det lite å skrive hjem om.

Andre omgang var også relativt saktegående. Et flakkende skudd fra Amin Nouri ga likevel VIF ledelsen etter 55 minutter. Det er verdt å presisere at det så ut som en keepertabbe fra Radlinger, selv om skuddet kom brått på han. Resten av omgangen styrte VIF, og Brann kom til ytterst lite, før unggutten Felix Horn Myhre punkterte kampen med en følsom chip over keeper.

Keeperen til Brann, sett i gul til høyre i mengden av spillere, tilbrakte fem minutter på Vålerengas halvdel mot slutten. Foto: Johannes Hellstrand Frøshaug

Unggutt fra Oslo øst imponerer

Det gleder nok forøvrig Vålerenga-hjerter at 22 år gamle Ivan Näsberg ser ut som en solid forsvarsspiller om dagen. Näsberg er en vaskeekte Vålerenga-gutt og har spilt for klubben siden han var liten gutt. Han har virkelig tatt skritt siden debuten i 2013.

Seks poeng på to kamper er fin lesing for Vålerenga-fans, og det er vel lov å kikke litt på 4. plassen nå? Det er kun fire poeng opp til Ranheim, og fortsetter gutta fra Oslo øst med dette spillet, er det ikke urealistisk å sette seg nettopp 4. plassen som et ikke alt for hårete mål. Vålerenga møter et Lillestrøm som sliter neste uke og har alle muligheter til å oppleve en strålende sensommer.

Chidera Ejuke og Mohammed Abu må man gå ut fra at ikke blir lenge i Eliteserien. De er av et annet kaliber enn resten. Abu var banens beste.