Kvinnelige fotballspillere er ikke mye primadonnaer. Skeids Maren Johansen og Helene Marjavara Inselseth Grefsen renser stadion for snø med improvisert snøplog.

Noen hadde glemt å rydde banen for snø. Da ryddet skeiddamene den selv, men da nektet motstanderen å stille opp

Det var fullstendig kaos på Grefsen stadion. Oppgitte tilskuere, frustrerte spillere og en bane som ikke var klar for spill.

Publisert

Skeids damelag er i ferd med å gjennomføre en strålende sesong. Laget står med utelukkende seire, med unntak av 0-1 tapet for KFUM i serien. KFUM vinner kvinner 3. divisjon, og Skeid havner på andreplass tre poeng bak.

Dette til tross for at laget kun har fått spille tre kamper på hjemmebanen på Nordre Åsen. Serieavslutningen mot Bærum måtte, som alle andre kamper på Nordre Åen denne uka, flyttes fordi reparasjonsarbeidene på banen ikke var ferdig til avtalt tid. Kampen ble flyttet til Kjelsås hjemmebane på Grefsen stadion.

Snø på banen

Overraskelsen var derfor stor da lagene møtte opp en time før avspark, og banen ikke var ryddet for snø. Der hadde ikke baneeier Oslo kommune ved bymiljøetaten brøytet banen og gjort den klar for spill. Verken banemannskap eller redskap til å fjerne snøen var å få tak i.

Skeidjentene brettet opp ermene og gikk i gang med å måke banen med det som var tilgjengelig. Noen av spillerne reiste hjem for å finne fram snømåkene i kjellerboden.

Kalde, våte og oppgitte skeidspillere. At Grefsen stadion ikke var ryddet for snø kunne kostet laget et surt tap på walk over for Bærum. Nå får jentene allikevel en ny sjanse til å gjennomføre kampen

Irriterte og skuffet

Skuffelsen og irritasjonen var derfor stor da Bærums lagledere ikke ville slippe laget sitt ut på banen. Når hjemmelaget ikke hadde banen klar, ville Bærum bli tildelt seieren på walk over.

– Vi har måkt banen i en time. Vi er klare til å spille nå, sa Skeids kaptein Helene Marjavara Inselseth.

Fikk ros av dommeren

Like etter kunne Oslo fotballkrets fortelle via telefon at kampen kunne omberammes, selv om det er siste serierunde. Det roet Skeidlaget. Vittige tunger i Skeid-leiren ymtet frampå om at lagledelsen hos Bærum var redd for at spillerne skulle bli våte på beina eller at det lå kulturforskjeller bak spillenekten. Nå ser Skeids damer fram til å kanskje å spille årets siste hjemmekamp på hjemmebane.

Dommer Adam Jake Ireland roste Skeid for initiativet, men siden fotballkretsen var villige til å omberamme kampen, ble den likevel utsatt.

Powered by Labrador CMS