Vanessa Baird har for andre året på rad laget bildet til diplomet som gis vinneren av Nobels fredspris. I år er det Verdens matvareprogram som får prisen og diplomet.

Oslo-kunstneren Vanessa Baird har laget årets Nobel-diplom

Vanessa Bairds kunstverk i regjeringskvartalet etter 22. juli skapte en opphetet debatt og ett av de tre bildene ble aldri hengt opp i Helse- og omsorgsdepartementet. Nå er Oslo-kunstneren aktuell med årets Nobel-diplom.

Publisert

Det er andre året på rad Vanessa Baird lager bildet på diplomet som gis vinneren av Nobels fredspris. I fjor lagde hun bildet som ble gitt til Etiopias statsminister Abiy Ali Ahmed.

Oslo-kunstneren har utdanning fra både Statens håndverks- og kunstindustriskole, Royal College of Art i London og Statens kunstakademi.

Årets Nobeldiplom med bilde laget av Vanessa Baird

I 2013 skapte 56-åringen mye debatt da tre bilder om 22. juli skulle henges opp i to departementer. Ett av bildene ble aldri hengt opp i Helse- og omsorgsdepartementet.

Uklart om WFP-direktør kommer til Oslo

Det var regjeringsansatte som ifølge NRK reagerte svært negativt på Bairds bilder. Men to av dem ble likevel hengende i Landbruksdepartementets lokaler.

I år har Vanessa Baird laget bildet på Nobel-diplomet som gis fredsprisvinner Verdens matvareprogram (WFP).

Utsnitt av Vanessa Bairds verk "To Everything There is a Season". Helsedepartementet takket nei til å ha det hengende i sine lokaler i 2013.

Det er foreløpig uavklart om direktøren for WFP vil komme fysisk til Oslo for å motta Nobels fredspris, som skal deles ut i Universitetets aula torsdag 10. desember. WFP vil motta nobeldiplomet sammen med en sjekk på 10 millioner svenske kroner og fredsprismedaljen, utformet av Gustav Vigeland.

Powered by Labrador CMS