Anne Berger Sørli
– Vi forventer at anskaffelsen vil fremme innovasjon og nye arbeidsmetoder, noe som vil forbedre tjenestekvaliteten og øke bruken av heltid, sier Anne Berger Sørli, områdedirektør i sykehjemsetaten.

Sykehjemsetaten konkurranseutsetter fire sykehjem

Byrådet ønsker et større innslag av private aktører i helse- og omsorgstjenestene og har besluttet å konkurranseutsette fire kommunalt drevne langtidshjem.

Publisert

De fire sykehjemmene er Kantarellenhjemmet, Abildsøhjemmet, Bjølsenhjemmet og Uranienborghjemmet. I dag lyser sykehjemsetaten ut konkurransen med tilbudsfrist 16. september 2024.

Målet er økt innovasjon, et mer mangfoldig tilbud for innbyggerne i Oslo, samt å bedre tilbudet ved de aktuelle sykehjemmene.

– Sykehjemsetaten har gjort en god jobb med å utarbeide et konkurransegrunnlag som i større grad legger til rette for innovasjon og nytenking. Stor vekt på kvalitet, samtidig som kravene er mindre rigide, er viktig for å utvikle tjenestene og sikre et godt tilbud til beboerne, sier helsebyråd Saliba Andreas Korkunc.

Sykehjemsetaten har i løpet av de siste månedene utarbeidet og gjennomført en høring av konkurransegrunnlaget for de fire sykehjemmene.

Ønsker nye arbeidsmetoder

– Vi forventer at anskaffelsen vil fremme innovasjon og nye arbeidsmetoder, noe som vil forbedre tjenestekvaliteten og øke bruken av heltid. Oppgavedeling, nye arbeidstidsordninger og teknologi vil være sentrale innovasjonsområder i konkurransen, sier Anne Berger Sørli, områdedirektør for private langtidshjem i sykehjemsetaten, i en pressemelding.

Ved Kantarellenhjemmet og Uranienborghjemmet gjennomføres konkurransene som en konkurranse om best mulig kvalitet til en fastsatt pris.

For Abildsøhjemmet og Bjølsenhjemmet er det en konkurranse med vekting mellom kvalitet og pris, hvor kvalitet vektes høyest med 60 prosent og pris med 40 prosent. Kontraktene har en varighet på åtte år med opsjon på forlengelse i ytterligere ett år + ett år.

Økt innovasjon og teknologi

Et viktig mål har vært å sikre konkurransegrunnlag som legger til rette for økt innovasjon, både når det gjelder bruk av ny teknologi og gjennom alternative turnusmodeller og arbeidstidsordninger.

Leverandørene vil derfor bli evaluert blant annet på hvordan de vil oppnå bedre fagdekning på kveld og i helg og hvordan de vil sikre innovasjon for å bidra til gode arbeidsprosesser og bruk av teknologiske løsninger.

De vil også bli evaluert på hvordan de sikrer at alle medarbeiderne har en individuell kompetanseplan som bør sikre relevant kompetanse gjennom hele ansettelsesforholdet.

– Konkurranseutsetting skal bidra til å bedre kvaliteten ved både de private og kommunalt drevne sykehjemmene i kommunene. Leverandørene blir derfor bedt om å beskrive hvordan de kan bidra til videreutviklingen av tjenesten, og delta i gjensidig erfaringsutveksling med oppdragsgiver og øvrige tjenesteleverandører i Oslo kommune, sier Korkunc.

Powered by Labrador CMS