Mohamed Fariss (tv), Stian Amadeus Antonsen og Steinar Heldal ønsker kulturtilbud til barn og unge i det gamle Munchmuseet.
Mohamed Fariss (tv), Stian Amadeus Antonsen og Steinar Heldal ønsker kulturtilbud til barn og unge i det gamle Munchmuseet.

Tøyen-entusiaster vil fortsatt ha kulturtilbud for barn og unge i det gamle Munchmuseet

Kulturdepartementet satte foten ned for å la Nationaltheateret bruke det gamle Munchmuseet på Tøyen. — Vi håper likevel fortsatt på et kulturtilbud for barn og unge her, sier lokalpatrioter.

Publisert Sist oppdatert

Lenge var det usikkert hva dagens Munchmuseum skulle brukes til når kunstsamlingen endelig flytter til nye Lambda i Bjørvika. I 2019 ble det kjent at byrådet og Nationaltheateret hadde inngått en intensjonsavtale om at teateret skulle flytte inn i lokalene, mens teateret gjennomgår omfattende renovering i årene fremover.

Nylig ble det klart at det ikke blir noe av denne avtalen. Årsaken er at kulturdepartementet mener det vil bli for dyrt å huse teateret i de gamle museumslokalene mens oppussingen pågår.

— Dette er en trist dag for barn og ungdom i bydelen. Her hadde vi virkelig en mulighet til å få på plass noe som kunne gitt bydelen mye av verdi tilbake, sier Tøyen-entusiast og ildsjel for å bedre vilkårene for barn og unge i indre by, Mohamed Fariss, til VårtOslo.

Få tilgang til alle artikler på VårtOslo.
Som abonnent får du tilgang til stort, smått og nytt om det som skjer i nærmiljøet ditt.

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

ÅR
kr 949
kr 2,60 pr. dag

Kjøp

3 MÅNEDER
kr 249
kr 2,80 pr. dag

Kjøp

MÅNED
kr 98
kr 3,30 pr. dag

Kjøp

STØTTE-ABONNEMENT
kr 198 pr. måned

Kjøp